Voorzitter Gelko Hasselt door het lint: "Door zo'n ref wordt men racistisch"

De naam Theo Geladi doet misschien nog wel een belletje rinkelen. De voorzitter van zaalvoetbalploeg Gelko Hasselt kwam in mei in het nieuws nadat hij voor de tv-camera's zijn trainer en halve ploeg de laan uitstuurde. En afgelopen weekend liet de man weer van zich horen. Leider Gelko Hasselt kwam in eigen huis niet verder dan een 4-4-gelijkspel tegen staartploeg Morlanwelz. Geladi had het na de wedstrijd vooral op één scheidsrechter gemunt. Bilal Kizedioko, de ref in kwestie, stuurde (bij een 2-1 voorsprong) kort na de pauze één speler van Hasselt met rood naar de kleedkamer. Ondanks het mannetje minder ging de thuisploeg met een 4-3 bonus de slotseconden in tot dezelfde scheidsrechter op 3 (!) tellen van het einde een strafschop toekende aan de bezoekers (na een zesde ploegfout van Hasselt). Neukermans faalde niet en sleepte een gelijkspel uit de brand, 4-4.

Geladi wist na de match met zijn frustratie geen blijf. Uitzinnig van woede wilde hij verhaal gaan halen bij de scheidsrechter (zie video hieronder). De voorzitter moest door zijn eigen spelers en staf ingetoomd worden. De ref werd onder begeleiding naar buiten geleid. In een interview daarna haalde Geladi hard uit. Enkele opvallende quotes.

"Als je geen racist bent, kan je dat door zo een ref wel worden"
- "Morlanwelz heeft een uitslag uit de bus gehaald waarvoor ze tegen de scheidsrechter dank u mogen zeggen."
- "Ik ben zeker niet racistisch, want als ik iemand kan helpen, zal ik dat ook doen. Maar als je nog geen racist bent, kan je door zo een scheidsrechter wel racist worden."
- "Ik vind het schandalig dat de twee andere scheidsrechters hun best hebben moeten doen om de wedstrijd in goede banen te leiden en iedereen te kalmeren voor het wangedrag van deze scheidsrechter."

"Zo'n partijdigheid als vandaag nog nooit gezien"
- " Ik vind het een schande voor het Futsal dat men zo'n mensen een wedstrijd laat fluiten die zo partijdig zijn. Ik heb nog nooit geweten dat een wedstrijd zo partijdig was als vandaag."
- "Wat die man bezielt, dat weet ik niet. Ik sta ook niet in voor de gevolgen van wat daarvan komen. Voor mij mag die man zeer rustig naar huis gaan en gaan slapen waar hij hoort te slapen."
- "De naam van de man is me te moeilijk om uit te spreken. Maar ik zeg één ding: als je nog niet racistisch bent, zul je het zeker worden als je dit ziet gebeuren."