Voor één keer trekt niet de Haka alle aandacht, maar wel hoe Ierland hun overleden kapitein eert

In Chicago stonden dit weekend de nationale rugbyploegen van Nieuw-Zeeland en Ierland tegenover elkaar. Zoals altijd deden de All Blacks een haka voor de match begon. Maar voor één keer ging de aandacht naar de tegenstand. Ierland had zich niet opgesteld in een lijn, maar vormde een 8. Een eerbetoon aan hun voormalige kapitein, Anthony 'Axel' Foley. Hij overleed in oktober en speelde 8 voor Ierland. Het inspireerde de Ieren duidelijk. Voor de eerste keer in 111 jaar wonnen ze van Nieuw-Zeeland.

Chicago was deze week twee keer de plek voor een sportmirakel. Eerder deze week konden de Chicago Cubs na 108 jaar nog eens de World Series winnen. Zaterdag was het aan de Ieren om voor de eerste keer ooit de All Blacks te verslaan. Na 111 jaren en 29 internationale matchen tussen de twee landen, was het eindelijk aan de 'Boys in Green' om te juichen. Ze wonnen met 40-29 van de wereldkampioenen.

Van begin tot het einde vocht de Ierse ploeg voor de overwinning. De ontlading was groot en dat zorgde ook voor heerlijke taferelen. De Ieren feestten zoals alleen Ieren en rugbyspelers dat kunnen. Vooral de tweet van de huidige nummer 8 Jamie Heaslip trok de aandacht. Hij liet vliegtuigmaatschappij Air Lingus weten dat hij wat moeite zou hebben om de vlucht halen. Het Iers bedrijf antwoordde dat ze daar alle begrip voor hadden.

AFP
AFP
AFP
Photo News
Photo News
AFP