Voetballer van Galatasaray knalt penalty met opzet naast doel en wordt daarvoor overladen met lof

De 13-jarige Beknaz Almazbekov, een jeugdspeler van Galatasaray, wordt overladen met lof op de sociaalnetwerksites. Niet vanwege een sierlijke dribbel of een heerlijke goal, maar wel omdat Almazbekov tijdens een wedstrijd tegen Istanbulspor uitgepakt heeft met een knappe fair play-actie. De aanvoerder van de U14 van de Turkse topploeg vond (terecht) dat hij een onterechte strafschop  had gekregen en knalde de elfmeter met opzet naast, waarna applaus volgde van zijn tegenstanders. De ‘misser’ brak Galatasaray gelukkig ook niet zuur op, want de ploeg uit Istanbul won met 3-0.

Almazbekov trapte de bal met opzet naast doel.
YouTube/Galatasaray Almazbekov trapte de bal met opzet naast doel.8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frankie bressinck

  Jaja, in een wedstrijd zonder enig belang! Als het een kwalificatie wedstrijd moest geweest zijn zou hij wel gescoord hebben!

 • Bart Van Driessche

  Zo zou het moeten, laat dit eens wereldwijd gaan en prent dit eens in de hoofden van alle voetballers dat ze beseffen dat ze een voorbeeldfunctie hebben en laten zien dat dit echt respect opbrengt ipv schijnheilig achterbaks komedie te spelen...

 • mevlit sonmez

  Stand was 1-0 toen ie miste...

 • Peter Thys

  er zouden er veel de bal WEL ingeschoten hebben om daarna te kunnen opscheppen, sommigen kennen waarschijnlijk de termen respect voor je tegenstander en sportief /sportiviteit niet meer ? Meer nog dat je dat op zo'n jeugdige leeftijd al kan dwingt nog meer respect af !

 • Dave Janssens

  Die "smerige schwalbe" kan net zo goed als evenwichtsverlies gezien worden. En jozef gij zijt toch ook een geniepig bazeke. Bij sommigen is het glas altijd half leeg eerder dan half vol. Het verschil is dat het ene is wat mensen siert, het andere niet om aan te zien.