Voetbalfan roept op tot afscheidsfeest Blatter via Facebook, al 21.000 deelnemers

Facebook

Een Nederlandse voetbalfan heeft via Facebook een oproep gedaan om op 1 december massaal naar het FIFA-hoofdkwartier in Zürich af te zakken. Die dag plant Rodney Bouwhuizen in de Zwitserse stad een groot afscheidsfeest voor Sepp Blatter, de uittredende FIFA-voorzitter. "Sinds jaren hebben we op dit moment gewacht", zegt Bouwhuizen in zijn uitnodiging. "Laten we de man een grote afscheidsparty geven!"

Of Bouwhuizen het meent met zijn initiatief, is onduidelijk. Wel is het zo dat liefst 21.000 mensen via Facebook al hebben toegezegd om op 1 december te komen meevieren aan de poorten van het FIFA-hoofdkwartier. De oproep van Bouwhuizen is in elk geval niet in dovemansoren gevallen bij de politie van Zürich. Die wil eerstdaags contact opnemen met de Nederlander om te horen wat zijn plannen zijn. "Het gebeurt immers vaker dat mensen zich niet bewust zijn van de impact van zo'n uitnodiging en wat later hun verzoek intrekken", zegt woordvoerder Marco Cortesi in de Zwitserse krant 'Tagesanzeiger'.

Als Bouwhuizen zijn plannen effectief wil doordrijven, zullen de Zwitserse politiediensten contact opnemen met hun Nederlandse collega's. In het verleden liepen Facebook-party's al meermaals uit de hand.