Voetbalanalist René 'Renate' van der Gijp drijft de spot met Bo Van Spilbeeck, de reacties laten niet op zich wachten

rv

René van der Gijp sprak in de studio van het Nederlandse voetbalprogramma Voetbal Inside plots de volgende woorden uit: “Ik wil verder als Renate.” Johan Derksen en Johan Boskamp konden vervolgens even niet meer bijkomen van het lachen. Van der Gijp ging zelfs nog een stapje verder – na de reclame verscheen hij als vrouw in het programma.

Dat Boudewijn Van Spilbeeck voortaan door het leven gaat als Bo, hebben ze bij Voetbal Inside duidelijk niet gemist. “Van Spilbeeck is daardoor wereldberoemd geworden”, luidde het bij Boskamp. “Dat het knap is dat ze dat durft? Ik vind het eerder gek”, aldus Derksen. Bij Voetbal Inside halen ze wel vaker homofobe grappen uit, al worden die niet altijd met evenveel applaus ontvangen...

Ook nu zijn er op social media er veel negatieve reacties te lezen op de actie van Van der Gijp. "Wat is dit voor programma?", vraagt iemand zich af. "We moeten vooral niet doen alsof het gedrag van Derksen en Gijp normaal is", stelt een ander. Ook wordt er opnieuw opgeroepen dat de sponsors van het programma zich terug moeten trekken, dat gebeurde eerder na beweringen dat de talkshow racistisch, seksistisch en homofoob zou zijn. 
136 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Herman Degeest

  't is toch belachelijk .

 • Bob VERSCHUEREN

  Oei, dan mogen de 'voal janette' tijdens de carnavalstoet in Aalst ook niet meer vertrekken of vertoond worden op tv.

 • Rediger Francois

  Fantastische akte, leuk, gezellig, en wie er niet tegen kan, ander programma graag.

 • Katja Schraudy

  Hahahaha dat is een goei.

 • Philippe Deckers

  Hahahaha fantastische tv.