Videodinges? Ref moet spelers tijdens rust van cruciaal Bundesliga-duel uit de kleedkamer vissen omdat videoref tóch penalty geeft

.
rv .
De spelers van Mainz en SC Freiburg wisten niet wat hen vanavond overkwam. Het merendeel van de 22 protagonisten zal al in de kleedkamer voor de rust, maar op aangeven van de videoref moesten ze terug het veld op. Want Mainz kreeg alsnog een strafschop. 

Scheidsrechter Guido Winkmann had een handsbal van Marc-Oliver Kampf bij een hoekschop niet gezien. De spelers van Mainz bleven nog even protesteren, terwijl de bezoekers snel de kleedkamer opzochten. Maar die moesten ze dus snel weer verlaten, omdat de videoref wél bij de les was. De sproeiers stonden al aan, maar de spelers moesten dus toch nog even opdraven. Pablo De Blasis benutte het buitenkansje ook en zette Mainz zo op 1-0. In de tweede helft maakte hij er nog 2-0 van, waardoor Mainz over Freiburg uit de gevarenzone wipt.

De videoref wordt sinds dit seizoen in de Bundesliga gebruikt. Er waren al diverse incidenten. De Duitse voetbalbond DFB gaf in de winterstop aan dat de VAR in elf gevallen een verkeerd besluit had genomen. In januari meldde het Duitse voetbalblad Kicker dat liefst 47 procent van de profvoetballers in de Bundesliga van VAR (video assistant referee) af wil. 

De handsfase:

De bal ging duidelijk tegen de hand van Marc-Oliver Kampf.
rv De bal ging duidelijk tegen de hand van Marc-Oliver Kampf.
De sproeiers stonden al aan, maar de spelers mochten toch weer naar buiten komen.
rv De sproeiers stonden al aan, maar de spelers mochten toch weer naar buiten komen.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter De Koninck

  *Spelers na de wedstrijd al gedoucht en op de bus* *Scheidsrechter komt in bus van thuisploeg* Hey, beslissen jullie nog even snel wie een penalty wil stoppen? We hebben de beelden nog is bekeken en jij (*wijst naar keeper*) hebt rood De andere ploeg is al verwittigd Tot sebiet op het veld!

 • frankie bressinck

  En daarmee is het lot van HSV en Köln bezegeld! Dan kun je ook zeggen dat het doelpunt van Engeland in de WB 1966 niet over de lijn was en ze geen wereldkampioen zijn!

 • Bruno Draulans

  Wat staan refs daar dan nog te doen? Heel dat systeem kan misbruikt worden en het ondermijnt het gezag van de hoofdref. In principe kan je zo dingen in een match bovensleuren die een uur geleden gebeurd zijn.

 • patrick morel

  Als de videoref ook al fouten begint te maken zijn we ver van huis.

 • Ivan Klemic

  Waarom duurt het zo lang om een beslissing te nemen?? De VAR kan die beelden toch op een halve minuut bekeken hebben, lijkt mij. Waarom moet dat zo lang duren??