VIDEO: Wie niet waagt, niet wint: meest sluwe inworp komt zonder twijfel uit Engeland

Twitter Scottish Mags
Geen spectaculaire omhaal of scheidsrechterlijke flater, wel deze bizarre en vooral geslepen inworp is hét gespreksonderwerp in de Engelse Championship. Auteur: Reading-speler Chris Gunter. 

Bij winst kon Cardiff City zich verzekeren van rechtstreekse promotie naar de Premier League. Tegenstander Reading bengelt in de onderste regionen van de Engelse tweede klasse, dus de match leek op voorhand wel een makkelijke klus voor de ploeg van Vincent Tan, die ook eigenaar is van KV Kortrijk. 

Dat was echter buiten ene Chris Gunter gerekend, die alle truken van de foor bovenhaalde om de Welshmannen een hak te zetten. Bij een inworp wandelde de 28-jarige rechtsachter immers niet naar de zijlijn maar koos hij ervoor om doodleuk aan 'de schaduwlijn' in te gooien. Ofwel: een meter of vijf binnen het speelveld. Vreemd genoeg had niemand het lepe kunstje van Gunter in de smiezen. De scheidsrechter liet doorspelen en ook de spelers van Cardiff maakten geen misbaar. De meest bizarre inworp ooit, toch? 

Hoewel Cardiff niet verder dan een 0-0-gelijkspel kwam spelen ze volgend seizoen toch op het hoogste voetbaltoneel. Grote concurrent Fulham met Denis Odoi ging op het veld van Birmingham namelijk pijnlijk onderuit en moeten nu rekenen op barrages om zich alsnog in de Premier League te nestelen. 

Photo News5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Mark Marken

  Ingooi is correct, hij staat op de zijlijn. De witte lijn die je ziet is de bovenkant van de boarding.

 • jozef van riel

  Eric. Ik zou eerder zeggen de linesman. Die staat toch op de zijlijn en zou dit zeker moeten gezien hebben!

 • Eric Audenaert

  Was de scheids dronken en dit niet zag ?

 • bryan de ceuster

  Remus Bogaert: Tuurlijk had hij dat niet door. Anders had hij er wel voordeel uit gehaald.

 • Remus Bogaert

  Zou die speler het zelf doorhebben ?