VIDEO: Vergeet de dab, want dit opzwepende dansje van Mpoku wordt dé nieuwste hype

Elke voetballer heeft zo zijn manier om een goal te vieren. Wesley Sonck deed het nog met een 'simpele' salto, Paul Pogba met een dab. Maar nu steekt er opnieuw een apart dansje de kop op: de 'Fimbu'.

Het was u misschien al opgevallen bij de goals van Paul-José Mpoku. Even wijzen en dan een soort zweepslag imiteren. Het is dé nieuwste manier om een doelpunt te vieren in voetballand. 

De 'Fimbu' komt overgewaaid uit Congo en is een typisch plaatselijk dansje. Het woord betekent in het Lingala letterlijk 'zweep' of 'zweepslag' en dat gaat uiteraard gepaard met enkele leuke bewegingen. 

De Congolese nationale ploeg probeerde het dansje uit het nummer van Felix Wazekwa (zie filmpje) een eerste keer uit afgelopen winter in de Afrika Cup. Nu lijkt de viering ook over te waaien naar Europa, want naast Mpoku pakte ook Moeskroen-aanvaller Bolingi uit met de intussen befaamde zweepslag. Benieuwd of ook andere spelers met Congolese roots het dansje zullen overnemen.

belga
Bekijk hieronder nog eens het volledige dansje:

belga
belga
belga1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • P W

    Dan zijn ze tenminste ergens goed in. Ze kunnen misschien aan die chiro fuif meedoen als attractie.