VIDEO: Tessa Wullaert na spuwincident: "Het is nu aan mij om te leren uit mijn fouten"

rv
RV rv
Voor het eerst sinds lange tijd stond Tessa Wullaert nog een keer op de grasmat in een officieel duel, maar ze liet zich niet meteen in positieve zin opmerken. Bij een 3-1-voorsprong van haar Wolfsburg slikte de Red Flame tegen Bayern München twee gele kaarten op slechts luttele seconden.

Wullaert die net terugkeerde uit blessure kreeg na een fout prompt een geel karton onder de neus geduwd. Onze landgenote was het daar duidelijk niet mee eens en spuwde dan maar ostentatief op de grond. Om haar ongenoegen te uiten. Iets te dicht bij de scheidsrechter oordeelde de dame die de leiding had. Wullaert kreeg een tweede gele kaart en mocht voortijdig de douches opzoeken.

"Zij die mij kennen weten wel hoe of wat"

“Het gebeurde uit frustratie. Het is wel iets wat ik meer doe en andere speelsters trouwens ook. Ik spuwde op de grond en de scheids dacht dat het naar haar bedoeld was. Het kwam misschien zo over, maar ze stond nog achter mij”, zei Wullaert in een eerste reactie aan vtm nieuws. “Ik denk dat het tot dusver de eerste rode kaart is uit mijn carrière, althans zo ver ik me kan herinneren. Zij die mij kennen weten wel hoe of wat. Emoties horen bij het voetbal, en daar kunnen ook verkeerde emoties bij zijn. Fouten maken is menselijk, het is nu aan mij om te leren uit mijn fouten.”

Het had geen gevolgen voor de wedstrijd want Wolfsburg won de topper uiteindelijk wel nog met 3-1. Wullaert was overigens niet de enige die in die wedstrijd werd uitgesloten. In de blessuretijd mocht ook de Servische Jovana Damnjanovic, speelster van Bayern München, beschikken. Omdat ze het publiek probeerde te sussen met een vinger op de mond, werkte ook Bayern de wedstrijd met z'n tienen af.
22 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GREGORY DENORME

  Aan alle criticasters en betweters, iedereen maakt fouten, niemand is er vrij van....al het goede dat een mens doet wordt niet vernoemd maar ohlalaaa als je 1 keer buiten de lijnen loopt dan ben je niks meer!!!!!.ook al ben je geen vedet(te) dan heb je ook een voorbeeldfuntie als burger, ben je daarom een slecht persoon omdat je een fout maakt?

 • Hendrik Peetersen

  Beste Elly, kun je dat nog eens in je eigen woorden herhalen ?

 • Roger Deprez

  Terecht geel en rood kan niet in voetbal,maar bij de vrouwen is niet zo erg als bij de mannen waar komedie, vallende ziekte en aanslagen aan de lopende band worden gepleegd.

 • Elly Terweil

  Ze kunnen het niet aan. Het is vierde provinciaal niveau de Belgische vrouwen zo slecht en ze denken dat ze o zo goed zijn. Vergeet niet dit schaap is de beste speelster dan moeten we over haar collega's al niet meer hebben. Alhoewel er en is die denkt dat ze Messie is en was juf courtois.

 • carolina jacobs

  Terechte rode kaart.