VIDEO. In ware Superman-stijl over de meet jumpen? Deze Amerikaanse atleet klopt er zelfs zijn tegenstander mee

De Superman-sprong van Infinite Tucker.
RV De Superman-sprong van Infinite Tucker.
To infinity and beyond. Dat moet ene Infinite Tucker - wat een naam - gedacht hebben bij een 400m hordenloop in de Verenigde Staten. De jonge Amerikaan gooide zich in de laatste rechte lijn Superman-gewijs over de finishlijn. Net voldoende om zich tot nieuwe SEC-kampioen te kronen.

Bekijk vooral eerst even de beelden van Tuckers finish in het SEC-universiteitskampioenschap op de 400 meter horden. Je moet het eerst gezien hebben om te geloven. De hardloper strompelt zij aan zij met ploegmaat Robert Grant naar de meet. Net op het moment dat hij zijn evenwicht en snelheid dreigt te verliezen, perst hij er nog eens alles uit. Tucker gooit zich met de handen vooruit over de aankomst. Voldoende om ploegmaat Grant met één tiende van een seconde te verslaan. 

Vorig jaar tweede en dit jaar eerst in 49 seconden en 38 honderdsten. Tucker gaf na zijn aankomst tekst en uitleg bij zijn opvallende finishmove. “Ik deed mijn ogen dicht toen ik over de laatste horde ging. Toen ik ze weer opende zag ik mijn moeder bij de finish. Ik sprong om haar een knuffel te geven. Neen, serieus. Ik ben blij met mijn overwinning. Geen idee waarom ik sprong, maar ik wist dat ik alles moest geven. Duiken leek daarbij de beste optie. Ik heb me met mijn hele lichaam gegooid naar winst.”

Iets minder tevreden was ploegmaat Grant. “Als ik nu voor de camera zeg wat ik denk, dan gooit de coach me wellicht uit het team”, verklaarde hij weinig verhullend na de aankomst. Een sprong om de tegenstander te verslaan op de meet mag in principe. De atleet moet daarbij wel binnen zijn baan blijven. De Superman-jump van Infinite Tucker was dus perfect volgens de regels.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Wouter Van de Walle

    Had waarschijnlijk sowieso gewonnen, wel zalig

  • marie-claire de bosscher

    prachtig, maar ik denk dat hij toch zou gewonnen hebben, hij was iets voor de tweede...

  • Uzamaki Akatsuki

    Prachtig