VIDEO. Dries Mertens steekt andermaal heerlijk de draak met zijn kleine gestalte wanneer hij de trofee van ‘Big Belgian’ in ontvangst neemt

Dries Mertens mocht de trofee van 'Big Belgian' in ontvangst nemen.
Play Sports Dries Mertens mocht de trofee van 'Big Belgian' in ontvangst nemen.

Aan zelfspot geen gebrek bij Dries Mertens. Er wordt al eens gelachen met de grootte van de 31-jarige Leuvenaar (hij meet 1m69), maar de speler van Napoli lacht vrolijk mee. Dat toonde hij al na het WK toen de Rode Duivel op zijn knieën het publiek kwam groeten op een overvolle Grote Markt. Nu doet hij dat nog een keer over. Mertens werd door sportzender Play Sports bekroond met de ‘Big Belgian’-trofee als beste Belgische speler van de maand november. In een ludiek filmpje lachte Mertens zijn tanden bloot bij de ontvangst van het beeldje van ‘Manneken Pis’. Hij opende alvast de deur door net als op de Grote Markt zichzelf wat te bukken. “Moeten jullie iets drinken mannen”, vroeg Mertens zich af terwijl hij iets later nauwelijks boven het keukentablet uitkwam. “De ‘Big Belgian’ wow... Dit had ik niet verwacht. Het was wel een goede maand voor mij. Ik zit aan 100 goals voor Napoli, heb de meeste goals in de Champions League als Belg (10 nvdr.), ben Europees topschutter voor Napoli... Maar de ‘Big Belgian’ man”, waarna hij het beeldje op het bovenste schap van de kast zette. 
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Roger Deprez

  Dries een pracht kerel.

 • annie dupont

  klein maar dapper

 • FRYNDAK OLEG

  Jos Schepens, dat ligt dan aan zijn club. Als je baas je overbetaald, ligt dat niet aan jou maar aan je baas !

 • Rudolf Jacobs

  sinds wanneer is 1,69 te klein china loopt er vol van 10cm meer en hij had basketter kunnen worden

 • Frederik Naert

  whahaha, schitterend filmpje! Proficiat met je trofee Dries!