VIDEO: "Dit heb ik in 60 jaar snooker nog nooit gezien": Chinees tekent voor meest opmerkelijke shot ooit

Twitter World Snooker
Hoewel Neil Robertson na een fantastische remonte het Scottish Open snookertoernooi op zijn naam schreef, was de fenomenale comeback van de Australiër niet datgene wat achteraf het meest over de tongen ging. Tegenstander Cao Yupeng pakte tijdens de finale immers uit met een wel zeer bizar shot. "Dit heb ik in 60 jaar snooker nog nooit gezien."

Van een 4-8-achterstand naar een 9-8-overwinning op de prestigieuze Scottish Open. Dan denk je dat het gespreksthema voor de komende dagen in het snookerwereldje beslist is. Maar dat was buiten de 27-jarige Cao Yupeng gerekend. Want wat de Chinees tijdens de strijd om de eindzege uit zijn mouwen schudde, mag toch wel merkwaardig genoemd worden. 

Yupeng hield zijn keu helemaal vooraan aan de punt vast, waarna hij met een licht tikje de witte bal tegen de rode deed belanden. Een overwinning leverde de bizarre shotkeuze niet op, maar meteen na de finale werd gewag gemaakt van het gemakkelijkste maar ook het meest onorthodoxe shot in de geschiedenis van het professionele snooker. Zelfs legende Dennis Taylor kon zijn ogen niet geloven. "In 60 jaar snooker heb ik zoiets nog nooit gezien." 

Maar ook Twitter liet zich niet onberoerd. De ene sprak van een baanbrekende techniek, de andere vroeg zich af of het wel een legitiem shot was omdat het verboden is om een bal te duwen. Yupeng kwam vorige week nog in het nieuws door als derde Chinees ooit een 147-maximumbreak te potten.