VIDEO: "Dit heb ik in 60 jaar snooker nog nooit gezien": Chinees tekent voor meest opmerkelijke shot ooit

Twitter World Snooker
Hoewel Neil Robertson na een fantastische remonte het Scottish Open snookertoernooi op zijn naam schreef, was de fenomenale comeback van de Australiër niet datgene wat achteraf het meest over de tongen ging. Tegenstander Cao Yupeng pakte tijdens de finale immers uit met een wel zeer bizar shot. "Dit heb ik in 60 jaar snooker nog nooit gezien."

Van een 4-8-achterstand naar een 9-8-overwinning op de prestigieuze Scottish Open. Dan denk je dat het gespreksthema voor de komende dagen in het snookerwereldje beslist is. Maar dat was buiten de 27-jarige Cao Yupeng gerekend. Want wat de Chinees tijdens de strijd om de eindzege uit zijn mouwen schudde, mag toch wel merkwaardig genoemd worden. 

Yupeng hield zijn keu helemaal vooraan aan de punt vast, waarna hij met een licht tikje de witte bal tegen de rode deed belanden. Een overwinning leverde de bizarre shotkeuze niet op, maar meteen na de finale werd gewag gemaakt van het gemakkelijkste maar ook het meest onorthodoxe shot in de geschiedenis van het professionele snooker. Zelfs legende Dennis Taylor kon zijn ogen niet geloven. "In 60 jaar snooker heb ik zoiets nog nooit gezien." 

Maar ook Twitter liet zich niet onberoerd. De ene sprak van een baanbrekende techniek, de andere vroeg zich af of het wel een legitiem shot was omdat het verboden is om een bal te duwen. Yupeng kwam vorige week nog in het nieuws door als derde Chinees ooit een 147-maximumbreak te potten. 
7 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Christiaan Goethals

  Echt biljart? dat is nog altijd drieband en kader.

 • Erwin Cauwenbergh

  Awel Jos, da hedde gij goe gezegd

 • Jos driesen

  Erwin ik denk dat er op die moment wel wat meer stress is bij die man zeker omdat het 1 van zijn eerste finales op top niveau was... net hetzelfde als jij morgen een penalty moet geven in een vol camp nou

 • Erwin Moortgat

  echt rare finale..hoe Cao bij 7-8 een simpele zwarte "vergat" te potten die een eindzege zou opgeleverd hebben. Chinees......wedden....verliezen... dat kennen ze hier in het voetbal en nu misschien ook in het snooker

 • jenny charels

  In snooker is er maar 1 speler naar wie het de moeite loont naar te kijken : Ronnie O'Sullivan. The Rocket is geniaal; de rest zijn goede spelers, niks meer.