VIDEO: Courtois hakt iedereen in mootjes tijdens PlayStation-toernooi (en krijgt er mooie prijs bovenop)

Twitter NBA UK
Niet enkel onder de lat, ook voor de buis is Thibaut Courtois oppermachtig. De finale van het 'NBA 2K18 Celebrity Gaming-toernooi' stond vandaag op het programma, en onze Rode Duivel trok het laken meesterlijk naar zich toe. Zijn prijs: een NBA-kampioenenring. 

Acht voetballers uit de Engelse hoogste voetbalklasse namen het tegen elkaar op in het NBA 2K18-toernooi, een ludieke potje basketbal op de PlayStation tussen enkele sterren uit de Premier League. Chelsea werd dit jaar vertegenwoordigd door Courtois, het deskundig commentaar werd voorzien door Gary Payton, die met Miami Heat de NBA-titel in 2006 achter zijn naam schreef. 

Op weg naar de finale bleken onder meer Fosu Mensah, Mamadou Sakho (beiden Crystal Palace) en Nacho Monreal (Arsenal) enkele maatjes te klein voor Courtois. Met de Golden State Warriors verpulverde hij in de finale Rob Holding (eveneens Arsenal), waardoor 'Tarantula' - een kei in het maken van driepunters - zich de beste basketbalgamer van de Premier League mag noemen. Met duidelijke 39-24-cijfers stuurde hij zijn opponent genadeloos huiswaarts. 

Twitter NBA UK

"Bij keepers is de coördinatie van handen en ogen steeds top", verklaarde Courtois zijn overwinning achteraf. "En wij zijn ook snel met onze vingers. Ik ben echt dol op de NBA. Bij voetbal kan het soms vijf of tien minuten duren voor er actie is. Bij basketbal kan er elk moment iets geweldig gebeuren. Ik probeer altijd wel enkele matchen mee te pikken", aldus de nieuwbakken winnaar van de ludieke trofee. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.