Van gepeste jongen naar een van de meest populaire kerels op internet: Keaton krijgt steun uit onverwachte hoek na posten van emotionele video

Keaton Jones.
Facebook Kimberly Jones Keaton Jones.
Na de zoveelste pestpartij op een school in het Amerikaanse Tennessee, was Keaton Jones het beu. In een ontroerend pijnlijke video kaartte hij het pestgedrag aan, waarna de kracht van het internet zijn werk deed. De video is al 18 miljoen keer gedeeld en Keaton krijgt nu ook volop steun vanuit Hollywood en de wereld van het UFC, de meest beruchte kooivechters.

De sociale media gebruikt hij vooral om controverse en dus publiciteit voor zijn gevechten te creëren. Maar nu staat hij perplex, Dana White - de grote baas annex promotor van het UFC (Ultimate Fighting Championship, zeg maar de Champions League van het MMA of kooivechten). Zoveel reactie op een post had hij nog nooit gehad. En dat wil wat zeggen voor de man achter 'The Money Fight' tussen Mayweather en McGregor in augustus van dit jaar. 

Dana White (l) met Conor McGregor.
rv Dana White (l) met Conor McGregor.

De video waarin Keaton vertelt hoe hij gepest wordt en meteen ook zijn steun uitspreekt aan andere jongens en meisjes die gepest worden, laat ook niemand onbewogen. Terwijl hij tranen met tuiten weent, legt hij uit dat hij te veel schrik heeft om 's middags de refter op te zoeken. "Waarom pesten ze?", vraagt Keaton zich af. "Wat is het nut ervan? Wat vinden ze er leuk aan om zo gemeen te zijn tegen onschuldige mensen. Het is niet OK."

"Ze lachen met mijn neus. Ze zeggen dat ik lelijk ben. Dat ik geen vrienden heb. Ze gooien melk of brood naar mij, steken ham in mijn kleren. Ik vind het niet leuk dat ze dat met mij doen en ik vind het al helemaal niet leuk dat ze dat ook met anderen doen want het is niet OK. Sommige mensen zijn anders maar daarvoor hoeven ze geen kritiek te krijgen. Het is hun fout niet. Als je gepest wordt, probeer er niet mee in te zitten... Het is moeilijk, maar ooit zal het beteren."

We kennen allemaal dat gevoel graag ergens bij te willen horen, maar slechts enkelen weten echt hoe het voelt nergens bij te horen.

Kimberly, moeder van Keaton Jones

Het is de moeder van Keaton, Kimberly Jones, die de video op haar Facebook postte. En erbij schreef: "Keaton vroeg me dit om te posten NADAT ik hem OPNIEUW moest komen oppikken op school omdat hij het niet durfde te blijven middageten. Mijn kinderen zijn alles behalve perfect en thuis kan hij zich gedragen als een echte jongen. Maar normaal doet hij het goed op school. Praat met jullie kinderen... We kennen allemaal dat gevoel graag ergens bij te willen horen, maar slechts enkelen weten echt hoe het voelt nergens bij te horen."

Lesje leren

De video raakt het hart van menig topsporter, waaronder enkele vermaarde UFC-kampioenen. Zowel het vrouwelijke uithangbord Paige VanZant, Daniel Cormier, de beste bij de light heavyweights, en Tyron Woodley, wereldkampioen bij de welters, steunen Keaton openlijk. "We willen je laten weten dat je in het UFC vrienden hebt. Hoe slecht en somber je je ook mag voelen, weet dat je vrienden hebt die je willen steunen. Het is niet verkeerd om anders te zijn. Onthoud dat je uniek bent en dat je leven een doel zal hebben. Dat er een manier is om anderen te inspireren door alle tegenslag die je ondervindt." Maar ook de populaire golfster Paige Spiranac, NBA-club Memphis Grizzlies en de bekende Britse bokser Tony Bellew steken Keaton een hart onder de riem. Die laatste wil Keaton meteen al enkele keren onder de arm nemen om hem wat knepen van het vak te leren opdat de pesters hun verdiende lesje zouden krijgen.

Ook celebrities uit de filmwereld laten van zich spreken. Acteur Chris Evans nodigde Keaton al uit om de première van the Avengers in Los Angeles bij te wonen, terwijl Millie Bobby Brown, de ster uit Netflix-serie 'Stranger Things' waarin pesten ook een thema is, en Suits-ster Patrick J. Adams hem ook moed inspreken.

Snoop Dogg postte het filmpje op zijn Instagram en vroeg de jongen hem een persoonlijk berichtje te sturen. "Hey kleine man, ik ben je vriend voor het leven. Mail me en dan kunnen we hierover praten. Dat is de enige manier om haat te verslaan." Victoria Beckham nam het bericht van haar 12-jarige zoon Cruz over, die het nieuws op zijn beurt weer van hun familievriendin Eva Longoria overnam. Victoria schreef in een emotionele post: "Voor iemand die zelf vroeger gepest is, doet dit pijn. Ik moet er om huilen. Ik stuur al mijn liefde naar deze dappere jongeman. Het is niet erg om anders te zijn."
47 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Ivo Donckers

  Anders zijn is absoluut ok ! Hier schiet de schiol ook in tekort mijn inziens ! Ook mijn steun krijgt deze jonge man !!!!!

 • Bieke Cuyt

  Idd waarom reageerde die school niet!! Schrijnend dat ze hem plagen het ziet er een fantastische jongen uit die het nog ver gaat schoppen!! Hou de moed erin man je komt er sterker uit ben ik zeker van!!!

 • Angelo Cabooter

  En de school doet alsof hun neus bloed zekers??!! Die pesters MOESTEN al lang in een instelling gestoken worden, of een werkstraf uitvoeren!!!!!!!!!!!

 • jurgen de noor

  waar is de steun van de school? niemand echt niemand van de leraars die dit gedrag hebben gespot? twas maar wat duwen en trekken, het is maar een beetje geplaag. nultolerantie moet het zijn. geen duwen en trekken, geen beetje geplaag.

 • lisette herremans

  Ik wens deze jongen alle geluk van de wereld toe ....en ben er zeker van dat achter 10 jaar deze jongen niet meer te herkennen valt ...zo sterk zal ie eruit komen dan ....veel succes