Van Gaal doet het weer op de persconferentie: "a Sunday shot"

Diep gefrustreerd stond Manchester United-manager Louis van Gaal gisteren na de nederlaag tegen Swansea City (1-2) de pers te woord.

"Het is altijd frustrerend als je verliest", reageerde Van Gaal na het duel. "We hebben prima voetbal laten zien, we vergaten alleen te scoren. Ik denk dat het onze beste tweede helft van het seizoen was. We creëerden veel kansen en domineerden, maar zoals gezegd scoorden we niet. En dan één counter, met een van richting veranderd schot. Een "Sunday shot". En dat is zuur."

Van Gaal, die vaker Nederlandse termen in het Engels verhaspelt, doelde met zijn 'vertaling' op de Nederlandse term zondagsschot, een schot dat normaliter geen doel zou raken, maar op gelukkige wijze toch in het doel belandt. Dat wordt zo genoemd omdat zondag volgens het bijgeloof een geluksdag is.

Manchester United kwam na een klein half uur nog wel op voorsprong. Ander Herrera schoot raak na een fraaie combinatie door het midden. De Koreaan Ki Sung-yeung zorgde op aangeven van Jonjo Shelvey echter al snel voor de gelijkmaker. Shelvey stond ruim een kwartier voor tijd ook aan de basis van het winnende doelpunt. Het schot van de middenvelder werd door Gomis licht aangeraakt, waardoor doelman David De Gea werd geklopt: 2-1.

GETTY
EPA
EPA