Van ballenjongens tot middenvelders: Neuer laat niemand toe in zijn elfmeter

NEUER! #Neuer #manuelneuer #FCBayernMunich #fcbayern #fcb
Week na week blijft Manuel Neuer verbazen in het doel van de 'Rekordmeister'. Niet alleen met prima tot zelfs geniale saves, maar vooral met zijn voetballende 'skills'. Tegen de nummer drie uit de Bundesliga, Augsburg, bombardeerde de 'Sweeper Keeper' van Bayern München zichzelf opnieuw even tot libero. Hoog tijd dus om zijn kunstwerken van dit seizoen even op te lijsten.

Vanmiddag 13 december 2014: Bayern München rijgt in de eerste helft de kansen aan elkaar tegen Augsburg, maar kan er geen verzilveren in het eerste bedrijf. Neuer bekijkt het zoals wel vaker vanuit zijn eigen doelmond en besluit op slag van rusten zelf even aan de slag te gaan. Wanneer hij Werner ziet doorbreken komt de doelman met een goed getimede tackle op de proppen. Hij gaat zelfs nog even door totdat Werner een fout op hem begaat (Bekijk het in bovenstaande Vine).

Even daarvoor liet de 'nummer eins' van de 'Mannschaft' zich van zijn minder goede kant ziet wanneer hij niet meteen een bal krijgt van een ballenjongen. Hij 'faket' even een schot om de jongen even wakker te schudden.

(Lees hieronder verder)

Neuer pas gentil #AUGFCB

8 november 2014: Manuel Neuer verbaast vriend en vijand met een fenomenale hakbal tegen Eintracht Frankfurt. De trainer van de thuisploeg Thomas Schaaf is onder de indruk en steekt, net als Gareth Bale later ook doet, zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

(Lees hieronder verder)

22 november 2014: De achterhoede van Bayern München vindt het van tijd tot tijd wel plezierig om hun sluitstuk aan te spelen met een terugspeelbal en dat gebeurt ook tegen Hoffenheim. Met een haast Cruijffiaanse kapbeweging achter het steunbeen stuurt Neuer zijn naaste belager Kevin Volland het bos in.

(Lees hieronder verder)

29 november 2014: De kopper in de Duitse doelman komt tegen Hertha Berlijn even bovendrijven. Tot twee en zelfs drie keer toe komt hij ver uit zijn doel om het gevaar met een goedgeplaatste kopbal telkens onschadelijk te maken.

(Lees hieronder verder)

20 september 2014: De meest risicovolle actie toverde de knotsgekke goalie in de Imtech Arena uit zijn hoed. Op het veld van Hamburg raast Neuer wel heel ver uit zijn doel om een tegenstander te dribbelen en daarna ei zo na het leer te verliezen. Hij lijkt daarbij zelfs rond de middenlijn even zijn hand te gebruiken wat hem dan ook een geel karton opleverde.

'Guts' heeft de doelman dit seizoen meer dan genoeg getoond, de 'Glory' volgt misschien wel tijdens de uitreiking van de Gouden Bal wanneer hij Cristiano Ronaldo en Lionel Messi het vuur aan de schenen legt.