Valencia-fans meteen verliefd op Ryan, die op training met knappe saves uitpakt

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De volgende stap in zijn carrière is een feit. Mathew Ryan trok gisteren al de deur in Jan Breydel achter zich dicht om vandaag zijn krabbel te zetten onder een zesjarig contract bij Valencia. De Spaanse televisiezender Cuatro trok na het bekendmaken van het nieuws meteen naar het strand met een foto van het Australische sluitstuk in de hand. De vrouwen op het strand hadden alleen maar bewonderende woorden over voor Ryan. Niet omwille van zijn keeperskwaliteiten, maar wel vanwege zijn fysieke présence. De ex-doelman van Club Brugge gaat in Spanje ongetwijfeld leuke tijden beleven, al durven we vermoeden dat er nog wel wat mooiere dames rondlopen in de Spaanse stad.

(Bekijk hieronder al beelden van zijn eerste training)

Bij Valencia lieten ze er overigens geen gras over groeien. Meteen na het finaliseren van de transfer stond Ryan al op de grasmat. De Australiër liet een paar staaltjes van zijn kwaliteiten zijn en kwam enkele keren gepast tussenbeide in een onderling wedstrijdje (bekijk die beelden rechts en hieronder).

De doelman keek met bewonderende ogen naar het Mestalla, de thuishaven van Valencia. "Ik kan niet wachten om hier met het team aan te treden en te beginnen werken. Het is zeer ambitieus van de ploeg en de voorzitter dat ze na verloop van tijd kampioen willen spelen en de Champions League willen winnen. Ik ga dan ook mijn uiterste best doen om dat te bereiken."