Usain Bolt vraagt dief om gestolen schoenen terug te brengen

BELGA
Sprinter Usain Bolt heeft via Twitter gevraagd dat degene die zijn schoenen, die tentoongesteld stonden in het Engelse Croydon, gestolen heeft ze kan terugbezorgen. In april werd een paar schoenen van de Jamaicaan, ter waarde van 24.400 euro, gestolen. De schoenen, waarmee Bolt in 2009 een wereldrecord liep, hingen opgelijst in een bedrijfspand.

Usain Bolt kan niet lachen met de daad van één van zijn fans. Op Twitter richtte de wereldrecordhouder op de 100 meter zich rechtstreeks tot de dief: "Ik ben er zeker van dat je ze gaat terugbrengen, toch?"

Bovendien signeerde Bolt meteen een nieuw paar. Hij zette er een foto van op Twitter, met de melding dat hij ze per direct naar Croydon (nabij Londen) zal opsturen. "De dief had me beter nieuwe schoenen gevraagd, in plaats van er te stelen", reageerde Bolt ook nog op het hele gebeuren.

De Engelse politiediensten zijn volop op zoek naar de dader. Wie de schoenen gezien heeft of hen te koop kreeg aangeboden wordt gevraagd meteen contact op te nemen.