Ga naar de mobiele website
^ Top

Udinese scoort surrealistisch doelpunt dankzij fan

epa
Dolle comedy capers gisteravond in de Serie A: een toeschouwer heeft er in z'n eentje voor gezorgd dat Roberto Pereyra vrije baan kreeg naar de bevrijdende 2-0.

Eerst een woordje over de omstandigheden: Udinese en Lazio zijn in een rechtstreeks duel om de derde plaats en een bijhorend ticket voor de Champions League verwikkeld. De thuisploeg leidde vlak voor tijd met 1-0 dankzij een doelpunt van Di Natale, dus de Romeinen zetten alles op alles om alsnog een gelijkmaker uit de brand te slepen. Bij de laatste hoekschop trok zelfs de doelman naar het front. Tevergeefs echter, want de fase leverde niets op en Udinese kon een tegenaanval opzetten.

Dan komt Kafka er zich mee moeien: er klinken drie fluitjes, waardoor haast iedereen in het Stadio Friuli denkt dat de ref het voor bekeken houdt. Iedereen buiten Pereyra dan, die blijkbaar besefte dat een flauwe plezante in de tribune erachter zat. Op die manier kon de Argentijn zorgeloos de 2-0 in de netten mikken.

De Lazio-spelers reageerden razend en André Dias zou aan het akkefietje zelfs nog een rode kaart overhouden. Dankzij de zege telt Udinese nu 55 punten, evenveel als Napoli, Inter en Lazio.

Na het échte laatste fluitsignaal werd de ref nog stevig belaagd.
afp Na het échte laatste fluitsignaal werd de ref nog stevig belaagd.
Di Natale legde de openingstreffer in het mandje.
afp Di Natale legde de openingstreffer in het mandje.
afp
epa
ap
getty
ap
Meer over


Meld een bug