Twitter pinkt een traantje weg: foto van uiterst verlegen Kanté verovert het internet

EPA
Feesten als de beesten na de ultieme WK-triomf? Niet bij N'Golo Kanté. Op het veld is de Fransman een harde maar stille werker zonder kapsones en ook naast de grasmat is de middenvelder van Chelsea niet haantje de voorste. In die mate zelfs dat Kanté te verlegen was om aan zijn ploegmakkers te vragen of ook hij met de trofee mocht poseren. 

Ook Kanté genoot met volle teugen van het feestje, maar dan op zijn manier. Terwijl zijn ploegmaats met muziek, honderden selfies en uitbundig geschreeuw geen blijf wisten met hun vreugde, keek Kanté met de brede glimlach toe. Zich midden in het feestgedruis begeven was allerminst aan hem besteed. 

Maar wanneer de spelers één voor één met de beker mochten poseren, werd het toch ietwat ongemakkelijk. De bedeesde Kanté was al enige tijd aan het aanschuiven, maar telkens slaagde een landgenoot erin hem de loef af te steken. Vanop een afstandje keek hij dan maar toe hoe anderen met honderden posities de horde fotografen gretig inpakten. Kanté stond erbij en keek ernaar. Geduldig. 

AFP

Nzonzi als reddingsboei

Maar dat was zonder Steven Nzonzi gerekend. Terwijl Florian Thauvin de befaamde beker een keertje mocht vasthouden regelde hij in een onderonsje dat het nu dringend de beurt was aan Kanté om voor de fotografen op te dagen. De man van 1m68 maakte zijn optreden, knielde, stak de duim omhoog, en gaf de trofee vervolgens weer braafjes door aan de volgende. Zonder veel show. 

Twitter smult

Net die houding maakt Kanté zo geliefd bij de supporters. Op Twitter werd de terughoudende attitude van de Fransman immers op gejuich onthaald, al wekte zijn verlegenheid bij velen ook emoties los. "Deze jongen is ongelofelijk. Hij raakt me recht in het hart" of "Mijn liefde voor hem is niet meetbaar", waren twee van de vele reacties waar Twitteraars even de krop in de keel kregen. 

Maar ondanks de atypische houding hebben zijn Franse ploegmakkers bijzonder veel respect. Zo werd Kanté tijdens de festiviteiten luidkeels toegezongen en ook in de kleedkamer tierden de gezangen over de middenvelder welig. Ook toen bleef hij er onbewogen en schuchter bijzitten, maar genieten deed hij zeker. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Francis Smet

  Francis Smet Die weggepinkte traantjes waren waarschijnlijk toen ze beseften wat voor een verschrikkelijk anti voetbal ze hadden gebracht. En dan ook het WK onterecht hadden gewonnen.

 • mario van haesendonck

  Kanté en Varan ! de besten bij Frankrijk ! mbapdinges ook nie mis. maar Pogba wat is dat een overroepen speler zeg ! Hij heeft wel den dikste nek, dat wel !! Maar kom tis maar voetbal, en we pakken ze wel op het EK !

 • Jan Luyten

  Beste speler van het tornooi.

 • Bart Denys

  Had misschien ook te maken met het feit dat hij ziek was tijdens de finale.