Trump zorgt voor ophef: "Ontsla spelers die niet opstaan voor volkslied", Golden State-vedette Curry niet welkom in Witte Huis

photo_news
Als het aan president Donald Trump ligt, volgt er ontslag voor de American Football-spelers die tijdens het spelen van het Amerikaanse volkslied door een knie gaan in plaats van te gaan staan. Die oproep aan de eigenaars van teams uit de National Football League (NFL) deed de Amerikaanse president tijdens een bijeenkomst in Hunstsville.

"Het is een totaal gebrek aan respect tegenover alles waar we voor staan'', vond Trump. "Zouden jullie niet liever zien dat een NFL-baas - als iemand de nationale vlag niet respecteert - zou zeggen: 'Haal die hoerenzoon meteen van het veld. Hij is ontslagen?''' Ook riep de president de fans op het stadion te verlaten, mochten spelers protesteren tijdens het volkslied. 

Enkele American Footballers weigeren sinds een jaar te gaan staan tijdens het afspelen van het volkslied. Ze willen hiermee protesteren tegen het politiegeweld gericht tegen vooral zwarte Amerikanen.

photo_news

Trump trekt uitnodiging voor 'twijfelende' Curry in

Daarnaast zorgde de Amerikaanse president voor extra opschudding in de sportwereld. Op Twitter liet hij weten dat basketballer Stephen Curry niet langer welkom is in het Witte Huis.

De vedette van landskampioen Golden State Warriors was samen met zijn ploeggenoten uitgenodigd door Trump, ter ere van hun kampioenschap. Curry liet echter weten daarover hevig te twijfelen, waarna Trump besloot die invitatie in te trekken. "Zo'n uitnodiging is een eer. Curry twijfelt, dus de uitnodiging is ingetrokken!'', meldt de president.

Vrijdag had Curry op ESPN verklaard dat hij niet op bezoek wil gaan bij Trump. Ook Kevin Durant liet medio augustus al optekenen dat hij die eer aan zich voorbij zal laten gaan. De Most Valuable Player van de afgelopen NBA Finals zei verder dat hij zijn teammaats voldoende kent "om te weten dat ze het eens zijn" met hem. 

Volgens Durant is de argwaan van de spelers toegenomen na de reactie van de Amerikaanse president op het geweld in Charlottesville. Toen weigerde hij duidelijk stelling in te nemen nadat een vrouw gestorven was toen een neonazi op een groep mensen inreed die tegen racisme manifesteerde. "Sinds hij in functie is, zelfs tijdens zijn presidentiële campagne al, is ons land zo verdeeld. En dat is geen toeval", zei Durant toen. "Toen Barack Obama president was, hadden we zoveel hoop voor onze samenleving."
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Lilianne Van Neylen

  Sommige mensen hieronder moeten toch eerst het artikel eens LEZEN alvorens hun meningen te uiten!

 • Lilianne Van Neylen

  Doe zo voort zou ik zeggen! Dat is een sterk signaal dat door vele sportliefhebbers zal gevolgd worden en op termijn erg nuttig voor hun land!

 • Jakke Troost

  Sinds wanneer is geweldloos protesteren niet meer toegelaten in Amerika?

 • Murri van Zwijndrecht

  Hij zou eens de Rode duivels moete zien..

 • Geert Matthys

  Haha hij is stilletjes aan al zeker van herverkiezing, hiermee scoort ie weer veel punten.