Ten Dam: "Aangereden door man van 84 met houten been aan Hallembaye"

ANP
De auto die Laurens ten Dam gisteren heeft aangereden werd bestuurd door een hoogbejaarde man. "Hij reed me vol van achteren aan. Het leek wel een aanslag'', zegt Ten Dam tegen Dagblad De Limburger over de aanrijding op Belgische bodem, aan de Hallembaye, een bekende helling vlakbij de Nederlandse grens.

"De man die me heeft aangereden is 84 jaar oud en heeft een houten been. Dat is geen grap'', laat de 34-jarige renner van LottoNL-Jumbo vanuit het ziekenhuis in Maastricht weten. "Hij heeft me nooit gezien en is van achteren met 80 kilometer per uur op me ingereden. Het leek wel een aanslag", zegt Ten Dam, die bij de aanrijding een rugwervel brak.

Het is nog onduidelijk hoe lang de inwoner van Maastricht is uitgeschakeld. Deelname aan de Ronde van Spanje, die over twee weken begint, lijkt uitgesloten.

Het ongeluk vond plaats bij de Halembaye, een klim net over de grens met België. Veel profs die in de buurt van Maastricht wonen, gebruiken de weg als doorsteek naar de Ardennen. De Hallembaye, die in de jaren negentig in de finale van de Amstel Gold Race zat, is berucht om het voorbijrazende verkeer. Eerder dit jaar raakte op een zijweg van de Hallembaye een wielrenner zwaargewond toen hij werd aangereden door een auto.

BELGA
ANP