Tegen deze laconieke lob heeft Goffin geen verhaal...

YouTube

Het werd uiteindelijk geen droomaffiche tegen Rafael Nadal voor David Goffin. Onze nummer een in het mannentennis botste nogmaals op een verbeten Kei Nishikori tijdens het ATP-toernooi in het Canadese Montreal. Dat de Japanner een aardig potje kan tennissen liet hij maar al te graag even zien tijdens de partij. De 24-jarige Goffin trachtte Nishikori in de tweede set met een listige lob te verschalken, maar de nummer vier van de wereld had de poging al snel in het snuitje. Met een zogenaamde 'tweener' repliceerde de 25-jarige Japanner het lobballetje. Het leverde Nishikori niet enkel een punt op, maar het toverde vrijwel meteen ook een kamerbrede glimlach op de gezichten van de aanwezige fans.

'Wat Nishikori kan, doe ik beter', moet de volgende Japanner gedacht hebben. Wat Yoshihito Nishioka liet zien was ook heerlijk laconiek. Tijdens de Aptos Challenger in zijn wedstrijd tegen Jared Donaldson toverde de landgenoot van Nishikori achter de rug een schitterend punt uit zijn racket. Nishioka kon het zelf amper geloven.

Nishikori (6-4, 6-4 tegen Goffin) en Nishioka (4-6, 6-3 en 6-2 tegen Donaldson) wonnen allebei hun partij, maar wie haalt het in deze fantastische strijd? De 'tweener' of de 'rugslag'? Zegt u het maar na het bekijken van de beelden hieronder.

AP
AFP
AP
AP
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
PHOTO_NEWS