Straks ook op het WK? Beer entertaint Russische fans door te applaudiseren en de bal aan de scheids te geven

RV

In Rusland doen ze er dezer dagen alles aan om de voetbalwedstrijden mooi in te kleden. Zo kwamen ze in de Russische derde klasse op de proppen met een wel heel bizar initiatief. Voor de wedstrijd tussen Mashuk KMV en Angusht kwam er prompt een beer aanlopen. Een goed getrainde overigens. Het beest ging braaf op zijn achterste poten staan en applaudiseerde zelfs richting de tribune waar de supporters zaten. De beer kreeg ook de eer om de wedstrijdbal te overhandigen aan de scheidsrechter van dienst. Links en rechts wordt er zelfs gezegd dat de Russen straks ook met een getrainde beer willen uitpakken op het WK, maar dat valt nog af te wachten. Wat we wel weten is dat de thuisploeg niet meteen geïnspireerd waren. Ze verloren met 0-3 van Angusht.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Willy Driesen

  Had de beer de bal maar iedere bal in stukskes gebeten,..... njettie foottiebollie !!!!

 • guy vanhuysse

  Rusland is een schande, natuuuuurlijk ook met dieren, stel je voor een wild dier die dergelijke dingen moet doen, kan je je inbeelden hoeveeelklop die beer gekregen heeft ? Juist daarom ga ik niet na de WK Voetbal, vuil, smerig land

 • Frans Dedokker

  Schandalig!

 • Willem Pots

  als het een hond was, vond heel Europa het schattig. Nu het een beer is, schreeuwt men dierenmishandeling alom. Eigenlijk even kortzichtig als verontwaardigd zijn dat de volgende baas van de Fifa een vrouw was. Welke diersoort maakt niet uit, dieren horen niet thuis tussen al dat lawaaierig en druk gedoe waar ze niets van begrijpen. Hoe getemd ze ook zijn, voor een dier blijft dat stresserend.

 • Griet Maes

  Arm beestje. Hoe hard is die mishandeld om te leren die voetbalsupporters te entertainen?