Sprookje in Toronto: 42-jarige ijsdweiler valt in tijdens NHL-wedstrijd en wordt grote held

Bij gebrek aan keepershelmen kreeg Ayres een helm op van de Toronto Maple Leafs (de tegenstander).  De Hurricanes hadden wel nog een trui op overschot voor de ijsdweiler die plots het doel moest verdedigen.
@Carolina Hurricanes Bij gebrek aan keepershelmen kreeg Ayres een helm op van de Toronto Maple Leafs (de tegenstander). De Hurricanes hadden wel nog een trui op overschot voor de ijsdweiler die plots het doel moest verdedigen.
Dave Ayres beleefde maandag de dag van zijn leven. De 42-jarige ijsdweiler maakte noodgedwongen zijn NHL-debuut in doel voor de Carolina Hurricanes... en werd matchwinnaar.

Het zal je maar overkomen. Je bent ijsdweiler bij een hockeyteam en wordt in allerijl gevraagd om als doelman te spelen ... tegen je eigen team. Het overkwam de Canadees Dave Ayres. Twee keepers van de Carolina Hurricanes vielen geblesseerd uit. Daardoor moest Ayres, die in het dagelijkse leven de ijsdweilmachine van de NHL-ploeg Toronto Maple Leafs bestuurt, onverwacht zijn debuut maken. De man werd uit het publiek geplukt en zowaar in het doel gezet en dat tegen zijn eigen ploeg. 

En raad eens? Hij ontpopte zich meteen tot matchwinnaar. Ayres maakte acht reddingen en hielp de Hurricanes aan een 3-6-overwinning. “Dit was fantastisch”, vertelde hij na afloop voor de camera’s. “Ik heb de tijd van mijn leven gehad. Het was een schok toen ik te horen kreeg dat ik erin moest, maar het was wel leuk. Een van de spelers zei tegen me: ‘Ga gewoon plezier maken, het maakt ons niet uit als je tien pucks doorlaat.’ Daardoor was ik gelijk op mijn gemak.”  Zelfs het thuispubliek in Toronto applaudiseerde ondanks de nederlaag, hard voor hun ijsdweiler.

David Ayres beëindigde vijf jaar geleden zijn amateurcarrière. “Het was prachtig”, ging hij verder. “Ik sta vaak op het ijs, maar dan zonder publiek. Met de fans erbij is het een compleet andere ervaring. Dit doe je maar een keer in je leven.” Door de zege steeg Carolina naar de zevende plek in de Eastern Conference van de National Hockey League (NHL). 

Ayres mocht 's anderendaags met de Hurricanes mee naar hun thuisstadion in Raleigh (North Carolina) waar hij aan de lopende band truitjes met zijn naam moest signeren. 

@Carolina Hurricanes
De Carolina Hurricanes moesten dinsdag thuis terug het ijs op voor een wedstrijd tegen de Dallas Stars. Dave Ayres  was de eregast en moest aan de lopende band truitjes met zijn naam signeren voor de fans.
AP De Carolina Hurricanes moesten dinsdag thuis terug het ijs op voor een wedstrijd tegen de Dallas Stars. Dave Ayres was de eregast en moest aan de lopende band truitjes met zijn naam signeren voor de fans.
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Koenraad Verstraeten

    Mooi verhaal. Stoppen met de amateurcarriërre om dan in het proffessionele circuit stappen. De meesten doen het net andersom. Knap, hoor!