Spits krijgt één van de langste schorsingen ooit in Engeland na deze schandalige elleboogstoot

Calvin Andrew, aanvaller bij Rochdale in de Engelse derde klasse, heeft sinds vandaag de twijfelachtige eer om één van de langst geschorste speler ooit te worden in het Engels competitievoetbal. Hij kreeg 12 speeldagen schorsing opgelegd nadat er beelden opdoken van zijn vreselijke aanval op Peter Clarke van Oldham Athletic.

Andrew werd tijdens de wedstrijd niet gestraft, maar toen de videobeelden van het incident opdoken, zette de Engelse bond (FA) een tuchtprocedure in werking. Normaal wordt geweld op het veld bestraft met drie speeldagen schorsing, maar de FA oordeelde dat dat onvoldoende zou zijn voor de voormalige Crystal Palace-speler.

Zijn naam prijkt nu op een weinig eervol lijstje. Op kop staat Eric Cantona met zijn befaamde karatetrap op een Crystal Palace fan in 1995. Hij stond aan de kant gedurende 9 maanden. In 2003 kregen Mark Bosnich (Chelsea) en Rio Ferdinand (ManU) respectievelijk 9 en 8 maanden schorsing. De ene faalde een drugtest, de andere miste zijn drugtest. De gedeelde vierde plaats is dus voor Calvin Andrew met twaalf speeldagen en enfant terrible Joey Barton (toen Queens Park Rangers).Video