Spits Arsenal wint 125.000 euro in Duitse tv-show

Podolski en de Duitse teamchef Stromberg maakten een sterke indruk en stopten op het juiste moment.
kos Podolski en de Duitse teamchef Stromberg maakten een sterke indruk en stopten op het juiste moment.
Lukas Podolski heeft een succesvol optreden gemaakt in de Duitse versie van 'Who Wants to Be a Millionaire?', een tv-format dat van 2002 tot 2006 ook op vtm te zien was onder de titel 'Wie wordt euromiljonair?". De spits van Arsenal won er maar liefst 125.000 euro.

Omdat Podolski beseft dat hij al lang euromiljonair is, schenkt hij het geld aan een goed doel dat hij zelf in het leven heeft geroepen: de gelijknamige Lukas Podolski Foundation. 'Prinz Poldi' maakte op het platform van de Duitse hitshow zijn opwachting naast Holger Stromberg, de teamchef van de Duitse nationale ploeg. Nadat ze zich door de eerste ronden werkten met enkele knappe antwoorden, kozen ze voor het geld bij de vraag welke van de vier niet-hoofdstedelijke steden er de meeste inwoners telt. Hamburg, Barcelona, Marseille of Milaan. Een beetje een instinker, want je zou denken dat het Barcelona is terwijl het juiste antwoord Hamburg is.

Naast de tv-studio's vergaat het Podolski een pak minder. Nadat Arsène Wenger niet meer op hem rekende in het Emirates, werd hij in januari uitgeleend aan Inter. Maar ook in Milaan brak hij geen potten en was hij goed voor amper één goal en één assist in 17 Serie A-matchen. Deze zomer keert de Duitse international normaliter terug naar Arsenal, al zou er interesse zijn van Galatasaray.

PHOTO_NEWS
Samen met Joachim Löw en de vorig jaar in Brazilië behaalde wereldbeker.
EPA Samen met Joachim Löw en de vorig jaar in Brazilië behaalde wereldbeker.