Speler moet met rood van het veld, niet veel later zet hij het stadion zonder licht

rv
Opmerkelijk voorval in de Hellenic League Division One West, een Engelse regionale voetbalcompetitie. Kidlington Development-speler Julius Muraga werd in minuut 73 met rood van het veld gestuurd. Niet veel later zette hij het stadion zonder licht.

’t Was plots even schrikken in het DN Fire Stadium van Cheltenham Saracens. In de slotfase gingen plots álle lichten uit, de partij tegen Kidlington Development werd noodgedwongen onderbroken. De spelers zagen geen steek in het donker. De schuldige was Julius Muraga, die net voordien een rode kaart kreeg, en het licht uitschakelde.

Een actie uit woede? Naar eigen zeggen niet. “Ik dacht dat ik met die schakelaar de douches aanzette”, klonk het bij Muraga. Kidlington Development-voorzitter Nick Duval verdedigde zijn speler na afloop. “Het was een vergissing. Julius is zo’n brave kerel. En het is toch ook vreemd dat die schakelaar zich in de kleedkamer van de bezoekende club bevindt.”

De wedstrijd werd uiteindelijk een dikke vijf minuten stilgelegd. Vervolgens trok thuisploeg Cheltenham Saracens het laken naar zich toe. Eindstand: 3-1.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Eduard Janssens

    Ik denk dat schakelaar van de verlichting toch op andere plaats staat !!