Spaanse hockeydames kunnen zelfs in hotel hun stick geen seconde loslaten

YouTube
Van toewijding gesproken. Zelfs in hun Schots hotel zijn de Spaanse hockeydames, bijgenaamd de Red Sticks, constant bezig met de voorbereiding op hun volgende match. Bewonder mee de skills van de Red Sticks in onderstaand ludiek filmpje.

Op de Champions Challenge in het Schotse Glasgow schakelden de Red Sticks eerder deze week in de kwartfinales onze Red Panthers uit na shoot-outs. Het werd 3-2. In de halve finales volgde de VS voor Spanje, veertiende op de wereldranglijst.

In de leuke video die door de Spaanse Sportraad op YouTube werd geplaatst, is te zien dat het met de voorbereiding van de Red Sticks wel snor zat. Zelfs op hun hotelkamer jongleerden twee Spaanse hockeydames met hun stick en de bal. Ook in de gang en de lift dachten ze alleen maar aan hockey. Vooral het kunststukje met de 'barricade' van sticks mag gezien worden. Hilarisch wordt het als zelfs het hotelpersoneel mee mocht genieten van de 'trickshots' in deze felgesmaakte video. Was dit ook de geheime formule waarmee de Red Sticks onze Red Panthers vloerden? De Amerikaanse hockeydames waren alvast gewaarschuwd.