Slechts één pass in negen baltoetsen, maar wel hemelse 'Sky House': waarom Usain Bolt voetbalgeluk in Australië probeert te vinden

LJ Hooker
Waarom Usain Bolt (32) net voor de Australische A-League koos in de hoop een professionele carrière in het voetbal uit te bouwen? Enkele foto's van de villa in het noorden van Sydney die hij huurt, het zogenaamde 'Sky House' ter waarde van 1,6 miljoen euro, maken het al ietwat duidelijk.
LJ Hooker

Een adembenemend zicht op Brisbane Lake, een jacuzzi in de tuin, vijf slaapkamers om eventuele gasten te laten verblijven, 1.079 vierkante meter leefruimte, een garage om er drie van zijn luxewagens te stallen en dat allemaal op wandelafstand van enkele restaurants en het Central Coast Stadium, de thuishaven van de Central Coast Mariners waar Bolt een profcontract hoopt te versieren: zijn exclusieve stulpje in Point Frederick's verdient alvast de gouden medaille.

LJ Hooker

Bolt, goed voor acht gouden medailles op drie olympiades, hing in 2017 de spikes aan de wilgen. De Jamaïcaan verblijft intussen een maand in Central Coast, periode waarin hij nog niet verder kwam dan een invalbeurt van 20 minuten tijdens een oefenmatch op het nieuwe seizoen. Ondanks dat er voor het onbeduidend partijtje tegen Central Coast Select 10.000 supporters kwamen opdagen. Tijdens die 6-1-zege raakte de snelste man ter wereld de bal negen keer, maar kwam hij slechts één keer tot een pass. 

LJ Hooker

De tijd dringt alvast voor Bolt, die wat sukkelt met de fysiek en het voorbije weekend nog sponsorverplichtingen over de plas had. Hij heeft nog een maand, tot de start van de Australische A-League, om Central Coast te overtuigen van zijn meerwaarde. Eerdere avonturen bij Borussia Dortmund en het Noorse Strømdsgodset draaiden op niets uit.

AFP
LJ Hooker
LJ HookerReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.