Serena Williams die spot met de fysiek van Amélie Mauresmo: de video die nu pas een hit is

rv
In de nasleep van de controversiële US Open-finale bij de vrouwen, is een satirische video met Serena Williams in de hoofdrol nu plots wel een hit. 

Als een soort van 'Wonder Woman' veegt Serena Williams -de echte- in het satirische filmpje de vloer aan met Amélie Mauresmo. Toen de video tien jaar geleden werd uitgebracht, was de Française net als Kim Clijsters en Justine Henin een van de grootste rivales van de jongste Williams-zus. Naast het feit dat er bedenkingen kunnen gemaakt worden bij het grappige karakter van de sketch, valt vooral op dat Mauresmo gespeeld wordt door... een man. De gebeurtenissen in de door Serena verloren finale van het voorbije weekend indachtig, nu wel bijzonder misplaatst. Zij die Serena haar gedrag tijdens die wedstrijd tegen Osaka kwalijk nemen, maken er alvast gebruik van om de video gretig te verspreiden en ook Amerikaanse media als de Huffington Post hebben het nu op hun YouTube-kanaal gezet.

Op de persconferentie na de verloren finale stelde de 23-voudige grandslamwinnares het "seksisme" aan de kaak van umpire Carlos Ramos, de man die haar naar de letter van het reglement strafte en dat te horen kreeg van Serena, en zei ze ook voorvechtster te zijn van de rechten voor de vrouw. 
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • bruno vermeire

  Boksen moet dat mens doen, BOKSEN.

 • Roland De Smedt

  Zeer leuk.

 • stefan crama

  Het echte en vooral enge karakter van die diva.

 • Ludovic De Beuckeleer

  seksistisch als het haar uitkomt.

 • Marc Baeyens

  Williams is wel degelijk een 'bitch'. Die woede aanvallen komen er niet zo maar.