Serena Williams artistiek naakt in nieuwe Pirelli-kalender

Serena Williams.
Pirelli Serena Williams.
Bandenfabrikant Pirelli heeft zijn jaarlijkse en langverwachte kalender voorgesteld. Voor het eerst is het niet meer enkel een parade van graatmagere modellen, maar koos het bedrijf voor de krachtige vrouw. De foto's van tennistopper Serena Williams, Amy Schumer en Patti Smith bewijzen alvast dat op sexy geen maat of leeftijd staat.

Waar de Franse concurrent Michelin koketteert met zijn restaurantgids, maakt de Italiaanse bandenfabrikant Pirelli al tientallen jaren grote sier met zijn verzameling verleidelijk en bekend naakt. De kalender waarvoor naamloze modellen en sterren als Laetitia Casta, Kate Moss en Monica Bellucci - deels - uit de kleren gingen, fungeert als statussymbool en collectors-item: er worden er maar een paar duizend gedrukt en hij is niet te koop. Alleen VIP's en zakenrelaties mogen de pikante kiekjes, waarvan ook opper-Italiaan Silvio Berlusconi schijnt te smullen, aan de muur spijkeren.

Of hij ook zo geniet van de editie 2016 valt te bezien. Want met het inhuren van de topfotografe Annie Leibovitz werd het roer inhoudelijk omgegooid. Geen topmodellen meer in de 43e editie. De voorheen pikante Pirelli-kalender toont nu artistiek in plaats van verleidelijk naakt. "Ik heb vooral nagedacht over welke vrouwen momenteel een rol spelen, vrouwen die ook daadwerkelijk iets bereikt hebben," vertelt ze aan New York Magazine.

Naast Serena Williams, Patti Smith, comédienne Amy Schumer fleuren nog kunstverzamelaar Agnes Gund, filmproducente Kathleen Kennedy, zakenvrouw Mellody Hobson, kunstenares Shirin Neshat, actrice Yao Chen en model Natalia Vodianova de Pirelli-kalender op.

Fotografe Annie Leibovitz
photo_news Fotografe Annie Leibovitz
Amy Schumer
Pirelli Amy Schumer
Yao Chen
Pirelli Yao Chen
Patti Smith.
Pirelli Patti Smith.Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels