Scheidsrechter scoort... en het doelpunt telt nog ook

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Een scheidsrechter die een doelpunt maakte? Jazeker, arbiter Maurice Paarhuis uit het Nederlandse Hellendoorn overkwam het gisteren tijdens het derde divisieduel tussen Harkemase Boys en Hoek.  Een dag na het opzienbarende voorval kan Paarhuis er om lachen. “Het heeft tot veel hilariteit geleid. Ik ben door veel clubs benaderd voor een spitspositie...”, lacht de 30-jarige leidsman.

Je zou met recht kunnen spreken van een  ietwat ongelukkig moment voor Maurice Paarhuis. De arbiter produceerde na 66 minuten per abuis de aansluitingstreffer namens de bezoekers en zorgde dat de stand veranderde in 3-2. Het merkwaardige moment zorgde voor hilariteit én ergernis bij Harkemase Boys. “De bal kwam tegen mijn voet aan. Ik probeerde mijn been nog weg te trekken, maar dat gebeurde niet op tijd.  Ik kon de bal niet meer ontwijken en via mij ging de bal over de doellijn.”

Het merkwaardige voorval leidde tot verbazing. ,,Spelers van Harkemase Boys vroegen zich af: wat gebeurt hier? Voor mij was het duidelijk dat het een doelpunt moest zijn. De scheidsrechter is in zo'n geval een zogeheten ‘dood element’ en dat betekent dat ik niks anders kon dan  het doelpunt goedkeuren.’’ 

Einduitslag

Uiteindelijk was de scheidsrechterlijke treffer niet bepalend voor de einduitslag: de thuisploeg versloeg Hoek met 4-2. Na afloop van de wedstrijd moest een ieder hartelijk lachen om het doelpunt. Zijn mobiele telefoon stond zaterdag vol met honderden appjes en berichtjes van mensen uit de voetbalwereld. “Ik kom natuurlijk bij veel verenigingen en ken veel mensen in de voetballerij. Je kunt je voorstellen dat ik al vaak benaderd ben voor de spitspositie bij diverse clubs.”

De Hellendoorner is al vanaf zijn zestiende actief als voetbalscheidsrechter. Daarvoor heeft hij ook jaren gevoetbald. Was dit soms zijn eerste doelpunt ooit? “Nou, nee, dat zeker niet. Ik heb er al speler ook wel een paar gemaakt. Maar ik hoop dat dit mijn eerste en mijn laatste goal als scheidsrechter is geweest.”

Spelers halen verhaal bij de scheidsrechter. Het doelpunt van de arbiter wordt echter goed gekeurd.
Twitter Harkemase Boys Spelers halen verhaal bij de scheidsrechter. Het doelpunt van de arbiter wordt echter goed gekeurd.6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc Maes

  die scheids maakt wel degelijk opzettelijk een doelpunt , dit is meer dan een afwijkende bal.

 • Peter Thys

  oei ik hoop dat ze dat niet opgemerkt hebben bij de Belgische voetbalbond want naast de VAR kan het scheefgetrokken/ongewenste tssstanden helpen ongedaan maken ?

 • Guy Bevers

  Hij maakt een trappende beweging dus helemaal geen " dood element " maar matchvervalsing.

 • lottie Guillaume

  Tja dat is dan pech want de scheidsrechter is een dood voorwerp en het doelpunt telt.

 • Phillippe Beeckman

  Nog meegemaakt en toen snel opgelost door andere ploeg vrijwillig laten te scoren... voila, probleem opgelost.. fair play