Russische waaghals duikt in Himalaya van 7.700 meter hoogte naar beneden

Wereldrecordsprong Valery Rozov

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Na een 21 dagen tellende expeditie naar Cho Oyu, de zesde hoogste piek ter wereld, pal op de grens tussen China en Nepal, sprong de Russische atleet Valery Rozov vanop 7.700 meter hoogte naar beneden. Hij verbeterde zo met 500 meter zijn eigen wereldrecord uit 2013. Na 90 seconden vrije val trok hij de parachute open, en navigeerde in zijn wingsuit nog twee minuten voor hij veilig en wel landde.

De zware klim en steeds veranderde weersomstandigheden maakten van de stunt een extreem gevaarlijke onderneming. De Rus is niet aan zijn proefstuk toe: naast tal van andere stunts was hij vorig jaar de eerste man die een BASE-jump ondernam van de Kilimanjaro in Tanzania.

Na een 21 dagen tellende expeditie naar Cho Oyu, de zesde hoogste piek ter wereld, pal op de grens tussen China en Nepal, sprong de Russische atleet Valery Rozov vanop 7.700 meter hoogte naar beneden.
Red Bull Na een 21 dagen tellende expeditie naar Cho Oyu, de zesde hoogste piek ter wereld, pal op de grens tussen China en Nepal, sprong de Russische atleet Valery Rozov vanop 7.700 meter hoogte naar beneden.
Red Bull
Red Bull