Russische proftennisster geeft voetballers die ‘onterecht veel verdienen’ een veeg uit de pan: “Ze zijn zielig en arrogant”

Daria Kasatkina
AFP Daria Kasatkina
Proftennister Daria Kasatkina (23), voormalig nummer tien van de wereld, is scherp voor voetballers die volgens haar onterecht veel verdienen. “Ik kan niet tegen de manier waarop ze zich gedragen”, vertelde de jonge Russische tijdens een Instagram-live.

Shots fired. Daria Kasatkina (WTA 66) hield zich niet in tijdens een Instagram-live met haar landgenote en presentatrice Maria Komandnaya. De proftennister - tot februari 2019 gecoacht door de Belg Philippe Dehaes - haalde daarin uit naar profvoetballers, die volgens haar te veel verdienen. “Ik kan niet tegen de manier waarop ze zich gedragen en presenteren. Ze zijn zielig en arrogant”, vindt Kasatkina.

De voetballers die niet tot de wereldtop behoren? Hun salarissen liggen te hoog. Het is niet eerlijk

Daria Kasatkina

Vooral de profvoetballers die niet tot de absolute top behoren, moeten het ontgelden. “Natuurlijk zijn er spelers als Lionel Messi en Cristiano Ronaldo die buitencategorie zijn. Zij zijn de maatstaf van alles, en dus is het logisch dat ze megalonen verdienen. Maar de voetballers die niet tot de wereldtop behoren? Shit, jongens! Hun salarissen liggen te hoog. Het is niet eerlijk.” 

REUTERS

Wie dacht dat Kasatkina niet van voetbal houdt, heeft het echter volledig mis. Zo gaf ze eerder aan dat ze een grote FC Barcelona-fan is. “Ik hou van voetbal en kijk er graag naar”, knipoogde Kasatkina. “Alleen jammer van die verdomde spelers die te veel verdienen voor wat ze presteren.” 

Zelf 5 miljoen euro verdiend 

Kasatkina, nog altijd maar 23 jaar oud, mag zelf echter niet klagen over haar inkomen. Zo mocht de Russische al ruim vijf miljoen euro aan prijzengeld op haar rekening schrijven. Kasatkina, gesponsord door onder andere Nike, maakte in 2014 haar entree in het proftennis en bestormde al snel de top. Ze won de toernooien van Charleston (2017) en Moskou (2018) en eind 2018 was ze zelfs even het nummer tien van de wereld. De toekomst lachte haar toe, maar 2019 werd een moeilijk jaar voor Kasatkina, die op dit moment ‘s werelds nummer 66 is. 
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • louis meuleman

  Het ergste is dat ze miljoenen verdienen en dan nog minder sociale bijdragen betalen als een arbeider die nog geen 30000 euro bruto verdiend per maand en ook nog een gust tarief hebben voor de belastingen en dan nog geld in belasting paradijzen hebben om nog meer belastingen te ontlopen maar wel meer profiteren van de sociale zekerheid dan de gewone werknemers

 • Philippe De Naeyer

  Maxim Jans, een bedrijf dat goed draait, heeft dat volgens mij eerder te danken aan die 9999 andere werknemers en minder aan die CEO. Een goede CEO heeft wel zijn bijdrage natuurlijk maar is niets zonder die 9999 andere personeelsleden. Die 9999 kunnen best wel zonder die CEO.

 • dirk belis

  Overschot van gelijk heeft,die lonen van voetballers en wat ze presteren is schandalig! te hoog. Waarom denken jullie dat zulke profclubs gekocht worden door miljardairs en dat die voetballers zoveel verdienen??.Uit liefde voor de sport? Hahahaha. Beste manier om van zwart naar wit te gaan. Daarom!

 • Maxim Jans

  Er is een verschil tussen prijzengeld en loon hè. Om prijzengeld te krijgen moet je eerst iets winnen. Daar heeft deze juffrouw gelijk in. Nog zo iets : als een voetballer 2 miljoen euro per jaar verdient, is het een held. Als een CEO hetzelfde verdient en zorgt dat een bedrijf met 10.000 werknemers goed draait, dan is het een profiteur.

 • Pierre Van Haute

  Meiske ik bergrijp dit ook niet 42 jaar hard en hard gewerkt voor een pensioentje van 1600€ . Hoe noemen ze dit brood (geld) en spelen was iets van de Romeinen geloof ik.