Ronaldo weigert hand van Platini bij ceremonie WK voor clubs

Tussen Cristiano Ronaldo en UEFA-voorzitter Michel Platini komt het wellicht niet meer goed. Bij de ceremonie op het WK voor clubs liep de Portugese vedette Platini straal voorbij toen die klaarstond om hem de hand te schudden na de triomf van Real Madrid (2-0 tegen het Argentijnse San Lorenzo, red.).

Niet echt netjes van 'CR7', die overhoop ligt met Platini sinds die zich uitsprak over de toekomstige winnaar van de Gouden Bal. "Voor mij moet dat dit jaar een Duitser zijn", zei de Fransman onlangs. "In het jaar van het WK moet er een speler de Gouden Bal winnen die daar groots heeft gepresteerd."

Een uitspraak die bij Ronaldo en bij uitbreiding Real Madrid danig in het verkeerde keelgat schoot. In Marrakech, waar de finale van het WK voor clubs plaatsvond, liet Ronaldo alvast weten wat hij van Platini denkt. De Fransman kan zich misschien troosten met wat Sepp Blatter overkwam. De FIFA-voorzitter, die vorig jaar in een woordentwist verzeild geraakte met Ronaldo over hetzelfde thema, kreeg dit keer wel een hand van de Portugees.