Ronaldo pakt in droomelftal uit met verrassende keeper en vuurlinie van 1.700 goals

Ronaldo omringd door de Braziliaanse schones Adriana en Fernanda Lima.
AFP Ronaldo omringd door de Braziliaanse schones Adriana en Fernanda Lima.
Ook de levende voetballegende Ronaldo (de Braziliaanse) ontsnapt niet aan de modetrend van droomelftallen aller tijden. De gewezen topspits, die 62 doelpunten maakte in 98 interlands voor de Seleçao, eert in zijn droomteam een resem grootheden, maar verrast met zijn doelman. Ronaldo's vuurlinie is om van te smullen: zijn drie spitsen zijn samen goed voor het duizelingwekkende totaal van zo'n 1.700 goals.

Maar laat ons beginnen bij het begin: in het doel kiest Ronaldo (38) voor een (in onze contreien) nobele onbekende. José Angel Iribar verdedigde tussen 1962 en 1980 het doel van Athletic Bilbao, maar op mondiaal vlak brak hij nooit potten.

Drie verdedigers
Rasaanvaller Ronaldo houdt het sober in de defensie met slechts drie verdedigers: 'Der Kaiser' Franz Beckenbauer op de libero, de Italiaan Paolo Maldini en Ronaldo's landgenoot Cafu op de backs. In het middenveld krijgt Xavi een controlerende rol met verder ook het legendarische trio Zidane, Maradona en Cruyff. Voorin kiest Ronaldo in de eerste plaats voor vuurkracht: Messi, Pélé en de betreurde Di Stefano komen samen aan bijna 1.700 doelpunten.

Kan jij je wel vinden in Ronaldo's droomelftal? Of zou je heel andere keuzes maken? Laat het ons weten in de reacties!

Le onze de rêve de Ronaldo