Ronaldo laat Portugese teambus stoppen om droom van zieke jongen in vervulling te laten gaan

rv
Cristiano Ronaldo, die gisteravond met Portugal de Nations League-finale won tegen Nederland, heeft zich van zijn beste kant laten zien toen hij een jongetje met een mooie pancarte langs de weg zag staan.

De laatste (lichte) trainingssessie in het Estadio do Bessa in Porto zat erop, toen de Portugezen het teamhotel opnieuw opzochten. Maar de bustocht werd al snel onderbroken: Ronaldo gaf gehoor aan de vraag van de kerel om hem een ‘abraco’, Portugees voor knuffel, te geven. De kapitein van Portugal liet de jongen, ene Eduardo Moreira, meteen de bus op en nam de tijd om foto’s te nemen. Moreira blijkt al tien jaar een leukemiepatiënt te zijn en is, zo zei hij zelf, de grootste fan van Ronaldo. Met deze herinnering kan hij de strijd ongetwijfeld met nieuwe verbetenheid verderzetten. Ronaldo en Portugal wonnen vanavond in het Drakenstadion in Porto de finale van de Nations League tegen Nederland. Het werd 1-0 dankzij een goal van Guedes. Met een hattrick was CR7 in de halve finale de grote man tegen de Zwitsers.

rv

Ronaldo mag dan dan wel een notoire ijdeltuit zijn, hij staat als papa van vier dikwijls klaar voor (jonge) fans en geeft ook geregeld geld aan goede doelen. De 1,4 miljoen euro die hij kreeg voor zijn Gouden Bal in 2011, schonk hij rechtstreeks aan de heropbouw van scholen in Gaza, 6 miljoen ging naar een fonds speciaal bestemd voor kinderen na de aardbeving in Nepal in 2015. Toen Portugal in 2017 getroffen werd door een reeks bosbranden, nam hij eigenhandig de medische kosten van 370 getroffenen op zich. En ook de reden waarom hij geen tatoeages laat zetten, is nobel. Ronaldo wil er zo zeker van zijn op geregelde tijdstippen bloed te kunnen doneren. Natuurlijk kan je ook bloed afstaan met een tattoo, maar volgens de richtlijnen moeten donoren vier maanden wachten na het zetten van een tatoeage - in het andere geval is het risico op infecties te groot.

rv
AP49 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ghislain Geerts

  Het mooiste zou zijn dat hij dit doet zonder journalisten of sociale media dan is hij een top vent maar voor mij is het nu teveel marketing kijk eens wat een chique type dat ik ben .

 • Anke Cant

  Het doet me deugd zo iets te lezen. Zeer mooi gebaar van ronaldo!

 • Paul Van Hooland

  Mooi gebaar van Ronaldo , hier zijn ook veel sportmensen die goede doelen steunen , ik ga er geen namen opkleven . Proficiat hiervoor. Van Hooland Paul

 • Danny Aras

  Ijdeltuiten kunnen ook een topkarakter hebben...

 • Peeters Freddy

  Niet vergeten dat de gulle showman miljoenen achterstallige belastingen moest betalen in Portugal, zo gul is hij dan toch niet.