Rode Modderduivels starten als favoriet bij EK moddervoetbal

THINKSTOCK
Dit weekend vindt in het Limburgse Eksel het eerste EK moddervoetbal plaats. In hun zoektocht naar de titel krijgen de Rode Modderduivels, de Belgische nationale ploeg, af te rekenen met concurrentie van Tsjechië, Polen, Zwitserland en Nederland.

"België zal zeker meedingen naar de overwinning, maar daar is het ons eigenlijk niet om te doen", zegt organisator Yvan Dieu. "Het EK moddervoetbal wordt gezien als een vorm van volksvermaak en het sportieve resultaat is bijzaak."

Wie denkt dat de organisatie dezer dagen hoopt op regen, heeft het mis. "We hopen net op schitterend weer. De modder produceren we zelf en een stevige regenbui is dus niet nodig."

De bakermat van het moddervoetbal, dat met gemengde teams gespeeld wordt, Is Finland. Jaarlijks nemen meer dan 160 ploegen er deel aan het wereldkampioenschap. Tijdens een moddervoetbalwedstrijd nemen twee ploegen van zes spelers het tegen elkaar op. De regels stemmen in grote lijnen overeen met die van het voetbal, al wordt er met buitenspel geen rekening gehouden.