Remco Evenepoel in de pampers en nog geen sprake van 9/11: zo zag de wereld eruit toen Gigi Buffon zijn eerste contract bij Juve tekende

rv/Photo News
Gianluigi Buffon weet van geen ophouden. De 42-jarige Italiaan verlengde zijn contract met één seizoen bij Juventus. Onvoorwaardelijke liefde. De club uit Turijn haalde hem in de zomer van 2001 aan boord. 19 (!) jaar geleden. Toen Remco Evenepoel in de pampers zat en 9/11 nog moest plaatsvinden.

De zomer van 2001, toen Buffon zijn eerste contract bij Juventus tekende...

... topte Geri Halliwell met “It’s Raining Men” de nummer één in de Ultratop

... moesten de aanslagen van ‘nine eleven’ nog plaatsvinden

Photo News

... kon men nog met de Belgische frank betalen 

Photo News

... verscheen met ‘Harry Potter en de Steen der Wijzen' de eerste Harry Potter-film

rv

... zat Remco Evenepoel (1,5 jaar oud) nog in de pampers

Photo News

... was Sven Vanthourenhout wereldkampioen veldrijden bij de beloften

BELGA

... speelde Anderlecht kampioen met het spitsenduo Koller-Radzinski

LALMAND-BOLCINA / PHOTO NEWS

... waren Billie Eilish en Thibau Nys nog niet geboren

REUTERS

... kroonde Ludovic Capelle zich tot Belgisch kampioen wielrennen

BELGA

Onvoorwaardelijke liefde

Tussen 2001 en 2018 ontpopte Buffon zich onder de lat van Juventus tot een van ‘s werelds beste doelmannen ter wereld. Vorig jaar ging hij een nieuw avontuur aan bij PSG, maar na 17 wedstrijden keerde hij al terug naar zijn grote liefde. Als back-up van Wojciech Szczęsny, maar dat deert hem allerminst. “Ik ben blij om weer thuis te zijn. Het leven is ongelooflijk en je moet altijd blijven dromen. Deze dag is daar het bewijs van. Als je familie je nodig heeft, kun je niet neen zeggen”, klonk het toen.

Met Juventus vierde Buffon negen landstitels en won hij drie keer de Coppa Italia. Ook bereikte hij drie keer de finale van de Champions League (telkens verloren). Dat alles maakte hem een clubicoon. Een held in Turijn. En bij uitbreiding in Italië, zeker na die WK-winst in 2006. 

ap

Lees ook: 42-jarige Buffon tekent nieuw contract bij Juventus, ook Chiellini verlengt met één jaar 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.