Red Lions klaar voor China: "Morgen eten we met stokjes"

PHOTO_NEWS
De focus is groot bij de Belgian Red Lions. Een dag na het 2-2-gelijkspel in hun openingswedstrijd van de World League Hockey in Brasschaat tegen Groot-Brittannië hebben de Red Lions de focus al op hun duel van morgen tegen China gericht. Een grappige tweet moet de ambitie van onze hockeymannen kracht bijzetten. "Morgen eten we met stokjes", klinkt het met een vette knipoog.

De Chinezen, met hun 31e plaats op de wereldranglijst maar liefst 27 plaatsen lager gerangschikt van de Belgen, verloren zondag in Brasschaat met 2-3 van Maleisië, maar toch wil bondscoach Jeroen Delmee hen niet onderschatten.

"We wilden onze wedstrijd tegen de Britten niet verliezen en ons toernooi zo op een erg onaangename manier beginnen", klonk het bij de bondscoach. "Ik zag nog niet het beste Belgische team, we waren niet constant genoeg. Ik ben blij met onze gelijkmaker. We hebben nog alles in handen om onze groep te winnen."

Morgen botsen de Lions in hun tweede duel in groep B op China, dat zich zondag kranig verweerde tegen Maleisië (FIH 12). "Ik heb enkele video's van hun deelname aan de voorbije Aziatische Spelen, maar het is de ploeg waar we de minste informatie over hebben. Ik heb wel gezien dat ze vinnige spelers hebben. Wij hebben meer kwaliteiten, maar we mogen hen zeker niet onderschatten. Ik voel in ieder geval dat de spelers scherper worden en het doel is om te blijven groeien in het toernooi om zo in de kwartfinales ons beste niveau te halen", aldus Delmee.

PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS
PHOTO_NEWS