Räikkönen bijna overreden door Vettel in pitlane

AFP
Op het wereldberoemde circuit van Monaco is tijdens de vrije oefenritten maar nipt een drama vermeden. Een verstrooide Kimi Räikkönen had niet in de mot dat hij in de pitlane op een heel gevaarlijke plaats stond. Sebastian Vettel ging immers net vol gas vertrekken voor een oefenrondje. Gelukkig kon een attente mecanicien van Vettels Red Bull-team de koele Fin nog net op tijd wegtrekken, zoals te zien in onderstaande video.

Een mens vraagt zich af waarom Kimi Räikkönen zo achteloos door de pitlane wandelde. De Ferrari-piloot was door motorproblemen afgeremd en moest de vrije oefensessie onderbreken. Vervolgens stapte hij als een verstrooide professor, typisch voor de 34-jarige koele Fin, door de pitlane. Räikkönen was zich duidelijk niet bewust van het gevaar en zonder het kordate optreden van mecanicien Nigel Hope had dit heel slecht kunnen aflopen.

Sebastian Vettel reageerde laconiek en met een knipoog naar zijn collega. "Kimi wilde blijkbaar overreden worden", zei hij met een kwinkslag. In de F1 zijn ze wel wat gevaar gewend natuurlijk en de vrije oefensessie ging gewoon door. Vettel zette achter Alonso en Hamilton de derde tijd neer.