Quizvraag: herkent u deze (vlezige) supervedette van het WK '94 nog?

Twitter
Dik 20 jaar geleden nog een ronkende naam op de internationale bühne, maar intussen zichtbaar aan de buffetten gezeten. Best frappant, maar herkent u de gewezen voetbalvedette (nu 45) die schuil gaat in dit mastodontenlichaam? Nog niet meteen? Dan helpen we u hieronder graag met enkele tips.

Flashback naar het WK van 1994 waar deze man samen met Martin Dahlin en Kenneth Andersson Zweden naar een onverhoopte derde plaats loodste. Drie goals scoorde de toen 24-jarige aanvallende middenvelder, genoeg om zijn plaats in het World Cup All Star Team veilig te stellen en vierde te worden in de verkiezing van de Gouden Bal.

Een van de weinige hoogtepunten was dat in een carrière die na een geslaagde passage bij Parma (winst in Coppa Italia, Beker der Bekerwinnaars, Uefa Cup en Europese Supercup) steil bergaf ging. Op zijn 28e stopte hij na enkele mislukte seizoenen bij onder meer Zürich, Leeds en Crystal Palace. Ook het trainerschap bleek niets voor hem.

Nee, de 47-voudige international zou een andere weg bewandelen: hij stortte zich op het ondernemerschap en investeerde in onroerend goed en een Italiaans restaurant. Daarnaast schuimde de oud-voetballer de pokertafels en duidelijk ook de feestjes af. Vorige week bond hij nog eens de voetbalschoenen aan in een wedstrijd voor het goede doel. Die lijvige beelden worden nu druk besproken op social media.

Twitter