Pieter Loridon is furieus na match van Antwerp. En dat zal Facebook geweten hebben: "Moeten we in dit land écht alles normaal vinden?"

Galicia
Royal Antwerp FC werd eerder deze week uit de Croky Cup geknikkerd door KV Kortrijk. En die wedstrijd zindert nog na bij Pieter Loridon. De 45-jarige Antwerp-fan en ex-basketbalspeler zit niet zozeer met de 4-2-nederlaag van zijn favoriete ploeg in zijn maag, maar wel met het feit dat hij niet naar de wedstrijd mocht gaan kijken. Dat laat hij duidelijk merken in een uitgebreide Facebook-post.

De supporters van het stamnummer 1 gaan al heel het seizoen massaal naar uitwedstrijden. Maar de ploegen krijgen telkens meer aanvragen binnen dan dat er beschikbare tickets zijn. En daarom proberen de fans van Antwerp steevast (massaal) tickets voor de thuisvakken te pakken te krijgen. Kortrijk wilde dat, naar het voorbeeld van andere clubs, afgelopen week voorkomen door enkel tickets te verkopen aan geïdentificeerde abonnees en dat zint Loridon duidelijk niet.

"Ik ben het kotsbeu niet te kunnen gaan en staan en moeten we écht in dit alles tolererend land normaal gaan beginnen vinden?", vraagt Loridon zich af. "Wel ik wil het niet normaal vinden. Het zal ook zeker en vast te maken hebben met dat er nu al 3 dagen in Brussel ganse straten in brand gestoken worden of geplunderd worden en terwijl ze gewoon de dag erna los gelaten worden."

“Mijn zoon en ik mogen niet naar een voetbalmatch in Kortrijk omdat we van Antwerpen zijn. Ik kan het je niet uitleggen, zoon. Omdat er zware supporters tussen de Antwerp-supporters zitten? Ocharme dan als je hetzelfde gaat doen voor de nieuwe Belgen of buitenlanders in Brussel vandaag. Mogen die nergens meer naartoe dan? Ik begrijp het niet meer. Oké als we übertolerant willen zijn. Oké, maar discrimineer de eigen bevolking niet!  Kan er gelijkheid zijn in alle richtingen? Mag ik met mijn zoon gaan en staan waar ik wil?”

Pieter Loridon en Annick Devriendt.
Foto Benny Proot Pieter Loridon en Annick Devriendt.37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Emmers

  Beste Pieter, om het kort te maken: Jij bent zoals alle andere echte Belgen een lijfeigene van de dictatuur België en het enige dat jij mag is werken en betalen. De rest is weggelegd voor de politiekers en de allochtonen. Die mogen wel alles en maken daar dan ook gretig gebruik van !

 • wil baken

  In een politiestaat is dat normaal, we gaan en staan niet meer waar we willen en de staat bespioneert ons overal, echt overal filmen ze onschuldige burgers...en sommigen geloven dan nog dat dat iets met terreur te maken heeft, het gaat om geld en macht, de politiek wil macht over elk aspect in ons leven.

 • Marc De Jan

  Wat snapt dat paljaske niet? Hij wil als Antwerpsupporter plaats nemen in de thuisvakken. Hij hoort daar dus niet thuis want die zijn voor de thuissupporters. Tis echt niet moeilijk hoor manneke. Ik wil er zelfs een tekeningske bij maken..

 • Tom Dossche

  T'is toch maar nen parking in Kortrijk . Blijf maar in't stad man.

 • Wouter Eenhoorn

  Ik ken tientallen supporters diear hun club kunnen omdat de tickets te duur worden. Schei uit met dat gejammer. Voetbal al lang geen lolletje maar een spelletje waar geld overheerst.