Pas 20 maanden en al officieel voetballer

Is de 20 maanden jonge Bryce Brites de nieuwe Lionel Messi? De guitige peuter uit Genk kan nog maar zes maanden stappen, maar dribbelt al behendig met een voetbal tussen kegels. Bryce traint al mee met jongens die meer dan dubbel zo oud zijn als hij en is het jongste lid ooit van de Belgische voetbalbond. "Hoogst uitzonderlijk", daar is iedereen het erover eens. Zelfs de sportdokter van de Rode Duivels.

Bryce Brites kan het woord bal nog niet uitspreken - "ba" - maar voetballen kan de peuter van amper 20 maanden als de beste. Zo goed dat de Genkse voetbalclub FC Racing Boxberg hem laat meetrainen met de vijfjarigen en Bryce als jongste ­speler ooit een lidkaart van de Belgische Voetbalbond op zak heeft.

"De manier waarop Bryce tegen een bal trapt: dat zie je zelfs niet bij spelertjes van vier of vijf jaar", zegt Dany Vodnik, secretaris van Racing Boxberg. "Zijn balgevoel is ongelooflijk voor z'n leeftijd. Zo dribbelt hij al met de bal aan de voet tussen de ­kegels en kan hij een pas naar links of naar rechts geven. Vraag je hem een bal drie of vijf meter ver te sjotten, dan doet hij dat ook. Wedstrijden mag hij wel nog niet spelen met de jongens van 5 à 6 jaar: we moeten voorzichtig blijven."

LEES ER MEER OVER VANDAAG IN HET LAATSTE NIEUWS, OOK VERKRIJGBAAR IN DIGITALE VERSIE