Oud-tennisster Monica Seles openhartig over eetstoornis

Monica Seles.
PHOTO_NEWS Monica Seles.
Oud-tennisster Monica Seles leed tijdens haar loopbaan aan een eetstoornis, vertelt ze aan People. Ze had last van eetaanvallen. Seles werkt nu mee aan een campagne om aandacht te vragen voor de eetstoornis.

Seles, 41 jaar inmiddels, vertelt dat ze tijdens haar loopbaan last had van vreetbuien. "Ik kon in korte tijd grote hoeveelheden chips en koekjes eten, zonder te stoppen." Volgens de Amerikaanse ex-topsspeelster ontwikkelde ze de stoornis in een turbulente fase in haar carrière. Haar vader leed aan prostaatkanker en zelf werd ze tijdens een partij aangevallen en in haar rug gestoken door een toeschouwer.

Professionele hulp
Door de eetaanvallen had ze veel last van gewichtsschommelingen. "Ik vond het moeilijk te bevatten dat ik tijdens wedstrijden heel gedisciplineerd kon zijn, maar buiten de tennisbaan mijzelf niet onder controle had", zegt Seles. Toen het uit de hand dreigde te lopen, besloot ze professionele hulp te zoeken.

Seles zegt dat ze aan de campagne meewerkt om mensen te laten zien dat vreetbuien een ernstig gezondheidsprobleem zijn. Er zijn in Amerika meer mensen die aan eetaanvallen leiden dan aan boulimia of anorexia.

Ik vond het moeilijk te bevatten dat ik tijdens wedstrijden heel gedisciplineerd kon zijn, maar buiten de tennisbaan mijzelf niet onder controle had.

Monica Seles
EPA
Monica Seles.
PHOTO_NEWS Monica Seles.