Oranje-kostuum geweerd om 'duivelse' achternaam ontwerper: Donders

Ontwerper Roy Donders in zijn 'juichpak'.
ANP Ontwerper Roy Donders in zijn 'juichpak'.
De Nederlandse supermarkt Jumbo heeft in het christelijke dorp Barneveld (provincie Gelderland) alle verwijzingen naar het zogenaamde 'juichpak', een trainingspak dat stylist Roy Donders speciaal voor het WK in Brazilië creëerde, met onmiddellijke ingang uit de winkel verwijderd.

Het zwaar gelovige publiek zou aanstoot nemen aan de 'duivelse' achternaam van de bij onze noorderburen erg bekende ontwerper/tv-persoonlijkheid.

Het dorp was te klein toen de supermarktketen onlangs de WK-campagne rond Donders (23), bijgenaamd de 'stylist van het zuiden' (Donders komt uit Tilburg in Noord-Brabant, het zuiden van Nederland, red.) lanceerde. De actieslogan 'We geven ze op hun donders' viel bij de Barneveldse kerkgangers zo slecht dat alle bordjes, posters, flyers en stickers halsoverkop uit de winkel zijn gehaald. Dat meldt De Telegraaf.

Het hoofdkantoor van Jumbo staat achter de beslissing van de filiaalhouder, laat directeur Frits van Eerd weten. "Als klanten klachten hebben vanwege een bepaalde geloofsovertuiging, kan ik me goed voorstellen dat daar iets aan gedaan wordt."

Roy Donders en zanger René Froger.
ANP Roy Donders en zanger René Froger.