Ook Benteke heeft een zoon

Getty
Christian Benteke scoorde zaterdag tegen Manchester United zijn tweede van het seizoen, maar de Rode Duivel had dit jaar nog meer om te vieren. In augustus werd hij vader van een zoontje, Jaden.

Benteke (24) heeft het vier maanden stil gehouden, maar bij een bezoek aan het Kinderhospitaal in Birmingham, donderdag, verklapte hij dat hij en zijn Vlaamse vriendin sinds augustus een zoontje hebben: Jaden.

Fit blijven
"Iedereen moet voor zichzelf vechten, maar ook voor de familie die naar je komt kijken", zei hij aan enkele journalisten. "Ook ik heb een kindje. Een jongen." De geboorte van Jaden was één van de weinige hoogtepunten in een jaar om snel te vergeten. Een gescheurde achillespees, begin april, kostte Benteke zijn WK en wellicht ook een lucratieve transfer. "Ik hoop in 2015 in de eerste plaats fit te blijven. Ik voel me nu goed, maar kan nog altijd beter. Mijn blessure is geen excuus. Ik weet dat van mezelf. Ik heb geen voorbereiding in de benen, enkel twee maanden training. Ik heb nog meer wedstrijden om naar mijn beste niveau toe te groeien."

Benteke is niet de enige Rode Duivel die dit seizoen vader werd. Ook Moussa Dembélé kreeg een zoontje, Maleec. Axel Witsel en vriendin Rafaella verwachten volgend jaar een dochtertje, Mai-Li.