Ook als fietser kan je in België dus geflitst worden: baanwielrenner komt met het bewijs

instagram robbyghys97

Robby Ghys pakt op zijn Instagrampagina uit met een straf filmpje. De 21-jarige profwielrenner, die sinds dit jaar uitkomt voor opleidingsteam Sport Vlaanderen - Baloise, slaagt erin een flitscamera te laten afgaan tijdens het trekken van een spurtje in een straat in Oostakker - we vermoeden toch zone 30. "Wanneer het niet toegelaten is om te sprinten in je eigen straat", schrijft Ghys erbij.

De Limburger combineert de weg met de baan, maar het is vooral in dat laatste dat hij al succesvol is. Deze zomer pakte hij op het EK in Glasgow nog goud op de koppelkoers samen met Kenny De Ketele. Ghys, een vegetariër, begon te koersen bij de miniemen, werd voetballer bij RC Genk, maar keerde bij de laatstejaarsaspiranten terug naar de koers. Toen reed hij nog altijd met het kleinere verzet van bij de miniemen. Enkel in koersjes bergop reed hij prijs. Bij de U17, U19 en U23 werd hij wel succesvol. Straks hoopt hij te schitteren op de piste in Tokio tijdens de Olympische Spelen van 2020.
54 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Freddy De Vos

  Als men wilt dat meer mensen de fiets nemen, zal met het toch wat aantrekkelijker moeten maken.

 • jan koers

  het volstaat dat het lichtjes bergaf gaat en je zit boven de 30, je moet daarvoor niet eens wielrenner zijn !

 • Johny Lonneu

  Is al goed dat ze zonder fietsbel rijden nu nog harder mogen rijden dan de auto's

 • Hamza Fallouh

  Lijkt me wel gevaarlijk want als daar toevallig een auto naast rijdt die zich wel aan de snelheidslimiet houdt dan heeft die het gedaan. Ik denk niet dat je het uitgelegd krijgt door te zeggen het was de fietser

 • Sacha Van der Putten

  Alfons, een fietser is geen zwakke weggebruiker en moet zich zoals elke bestuurder aan het verkeersreglement houden