Onvoorstelbaar: daags na Van Avermaet ook Vanmarcke aangetikt door motard

Daags na het motorincident met Greg Van Avermaet in de Clasica San Sebastian is ook Sep Vanmarcke opgeschrikt door een onvoorzichtige motard van Radio Tour. De 27-jarige West-Vlaming reed solo op kop in de Ride London Surrey Classic (1.BC) toen hij op de rug werd aangetikt. De verraste renner van LottoNL bleef in tegenstelling tot Van Avermaet wél recht. Vanmarcke reageerde furieus en zette de motard op zijn plek. Winnen zou hij niet doen.

Wat had de Ride London Surrey Classic mooi op het palmares van Vanmarcke gestaan. Eén uitgekiende aanval op 13 kilometer van de meet en de buit lag voor het grijpen. Tien seconden werden gauw twintig seconden op een aarzelend pakket van zeven achtervolgers met de piepjonge Kenneth Van Rooy (21), stagiair bij Lotto-Soudal.

Kat in het bakkie leek het wel tot Vanmarcke op acht kilometer van de streep aan Buckingham Palace tot twee keer toe op de rug werd getikt door een motard die doorgaf hoe groot zijn voorsprong was. Hij bleef in tegenstelling tot Van Avermaet gisteren in de Clasica San Sebastian wél recht. Vanmarcke reageerde furieus en zette de motard danig op zijn plaats.

Na het incident stokte Vanmarckes ritme. De beresterke Luxemburger Jempy Drucker keerde op 2 km van de meet terug met in zijn zog de Nederlander Mike Teunissen (LottoNL) en de Brit Ben Swift (Sky). Vanmarcke kon nog aanpikken en zette zelfs de sprint in. Daarin was geen kruid gewassen tegen de krachtige Drucker (28) die zijn eerste profzege uitgelaten vierde. Teunissen strandde op plek twee. Vanmarcke werd leeggereden vierde. Van Rooy finishte als zevende, Yves Lampaert als tiende.

afp
getty
afp
getty